lördag 12 april 2014

Pappas vingar


Som bekant gillar jag tunna böcker och jag söker mig gärna utanför den anglosaxiska sfären. Därför drogs mitt öga till denna, där den stod i bibliotekshyllan, tunn och med ett icke anglosaxiskt författarnamn.

På kullen med hänförande utsikt över Medelhavet och omgivet av orörd natur ligger Madames hus, en sista utpost mot den invaderande turismen. Ensam, iklädd sina otidsenliga, egenhändigt sydda klänningar, med sitt totala ointresse för pengar och sin fixa idé att skona Sardinien från betongen, sticker Madame ut. Står i vägen. Men inte för sin fjortonåriga förtrogna. Hon förstår . . .

Trevlig liten sak. Riktigt charmig. Fast det var något med slutet jag inte gillade, själva handlingen var bra, riktigt bra, men hur skeendet beskrevs... Nå ja, inte hänga upp sig på småsaker. Den var trevlig i alla fall.

Elisabet Grate förlag har givit ut en hel del godbitar. Och jag tilltalas av själva böckerna, utformning och omslag, vad man nu kallar det. Jag brukar alltid se de böckerna, av någon anledning, där de står på biblioteket bland tusen och åter tusen andra.

Inga kommentarer: