torsdag 10 april 2014

Rundjur - och andra djur


Idag såg jag att sälgen faktiskt blommar här också. Och tre tranor gick på åkern istället för två som tidigare. Jag har haft fullt med fåglar i häggen idag: pilfinkar, gulsparvar, talgoxar, blåmesar, koltrastar, domherrar, bofinkar, kajor, skator och en nötväcka. Kanske fler. Alla känner jag inte igen utan kikare och den har jag bara plockat upp ett par gånger idag.

Jag jagar abessinier. En viltfärgad vill jag ha. Hane vill Älsklingen. Det är dags för en katt.

I eftermiddags när jag kom hem ifrån affär och unghämtning låg ankan Nässla i halmen inne i hönshuset och kunde inte gå. Jag förstår inte vad som har hänt. På dagen såg hon helt vanlig ut och senast igår var ankisarna ute och rände hela dagen och då hade hon inga problem att hänga med. Idag har jag haft dem i hönsgården. Hönshusdörren stod öppen för att hönsen skulle kunna gå ut och in, de stör inte grannarna på samma sätt, så dem kan man ha ute. Så visserligen skulle något djur ha kunnat ta sig in i hönshuset och över stängslet in till ankdelen och skadat henne, men det tror jag inte. Inga spår av yttre skador och både ankorna och hönsen var lugna. Det brukar märkas på dem om något har hänt. Så jag fick köra iväg henne till vår slakthjälp. Inte kul :(

Imorgon sätter jag mig i bilen och kör ner till Skåne för att försöka pigga upp min, numera, rätt kravliga mor. Jag har redan börjat angsta över att åka ifrån ungarna.

2 kommentarer:

Mira sa...

Kör försiktigt!

Scylla sa...

Tack, det ska jag göra!