tisdag 12 januari 2016

Skotta, skotta, skotta


Som jag har slitit de senaste dagarna - ja enligt utmattningsmått då förstås.

I söndags var jag på upptaktsträff i min tai chi-grupp. Efter två timmar tai chi och en sväng in på Kupolen för att köpa yllestrumpor åkte jag hem och slängde in mina grejer innanför dörren. Sedan skottade jag i två timmar, högg ved och tog hand om djuren. Precis när jag klev innanför dörren och tänkte Nu, NU ska jag äntligen sätta mig ner och vila, så plingade det till i telefonen: Då gör vi ett sista ryck kl 18 för den här veckan. Meddelande från sammankallande i "Spolgruppen". Det åligger föräldrarna att sköta skridskobanan vid skolan. Ja, då var det bara att gå in och äta lite och sedan åka iväg och skotta en timma till.


Igår förmiddag när jag kom ut så hade alla gångar jag skottat blåst igen och det var bara att börja om från början igen med två till tre decimeter snö att skotta. I tre timmar slet jag, sedan gick jag in och duschade och åkte och hämtade Nassen och Trollet. Det är Lassepappan som har barnen den här veckan, men eftersom båda pojkarna hade sitt första träningstillfälle för säsongen och jag insåg att det skulle bli körigt för Lassepappan med jobb, hämtning, matlagning och skjutsning, så tänkte jag att jag skulle hjälpa till lite.

Det hade gått ut ett meddelande på Facebook: På måndag börjar friidrottsträningen. Se hemsidan för tider.

Ja, så jag gjorde väl det, kollade tiderna för Trollets grupp. 17 skulle de börja. Så jag stressade som en galning, petade i de två mat, samlade ihop biblioteksböcker jag skulle passa på att lämna, samlade ihop deras grejer, tappade bort Nassens vantar i röran men hann inte leta och åkte iväg.

Helt tomt i gympasalen. Kollade hemsidan, jo, där stod faktiskt att det bara var utvecklingsgruppen som skulle starta vecka två, de andra vecka tre. #4&%¤43§##¤! Ja men varför gå ut med ett meddelande där det står  att friidrotten börjar på måndag om det bara gäller en av grupperna? Varför inte Utvecklingsgruppen börjar sin träning på måndag. Jo jo, det stod på hemsidan att det gällde först vecka tre för Trollets grupp, men jag tyckte ju redan att jag fått info om datum för första träning, jag tittade bara efter tiderna. Det var bara att åka hem till Lassepappan och lämna av ungarna. Dessutom blev jag tvungen att åka hem och leta fram Nassens vantar och åka tillbaka och lämna dem. Allt helt i onödan. Jävla skit! Ja, faktiskt, jag tänker inte ens ursäkta svordomen.

Idag matade jag hästarna, skottade i två timmar, gick in och åt, gick ut igen och gjorde rent hönshuset och kaninhägnet, matade vildfåglarna, högg ved och fixade och donade lite allmänt där ute. Sedan gick jag in och fixade ett avlopp som det var stopp i.

Många timmars tungt fysiskt arbete de senaste dagarna. Sådant känns av för en person med utmattningssyndrom och hälsporre. Tro mig!

I morgon är det tjugondag Knut och jag ska försöka städa ut julen. Bland annat.

Knut Lavard

1 kommentar:

kalebass sa...

Känner igen det där. Inte så mycket skottning förstås...
Men vi tar på oss alldeles för mycket. Ibland kan, och måste man säga nej. Sätta på god musik, lägga upp fötterna på bordet, rulla tummarna, slappna av...