lördag 19 juni 2010

Note to self

Plocka inte ut ICD ur avliden patient då denna ligger på "lit de parade"!


Jisses!

9 kommentarer:

Marie sa...

Qué? (Tell me more, tell me more! Jag har plockat ur en pacemaker ur en farbror som satt död i en stol, det kan ha varit det mest absurda jag var med om under åren som kandis.)

Invid älven sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Invid älven sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Scylla sa...

Bah, varför kan man inte radera helt och hållet? Ovanstående blev p g a trötthet och vinintag mindre elokvent. Jag gör ett nytt försök.

Jo, PM har jag också plockat ut förut, och det gick ju snabbt och lätt, så när de sa att farbrorn hade PM tänkte vi (jag och min handledare) att det var lika bra att få det överstökat. Så jag gick in. Under huden satt något gigantiskt och inkapslat. "Den här måste vara VÄLDIGT gammal" sa jag till systern. Och efter ett tag: "Nää, det här måste vara en ICD". Det VAR en ICD. Till slut började det kännas olustigt, så jag hämtade handledaren. "Ja, men vi måste ju ha ut den" och fortsatte att karva. Snittet var stort och djupt och det rann och rann och rann och var blod ta mig fasen överallt. Och personalen som hade gjort det så fint där inne! Blä vad pestigt det kändes. Det gick inte ens att tejpa igen. Jag fick sy ihop det. Fy så ovärdigt! Det kändes verkligen inte bra. Jag stannade kvar i alla fall och hjälpte till att få det anständigt innan nästa omgång anhöriga kom.

Marie sa...

Men shit vad jobbigt!
Den människa som fick mig att ta ut den där på farbrorn (tv-fråga-doktorn för övrigt) meddelade senare lite generat att hon blivit informerad om att man alls inte måste det längre, men man måste kryssa i på b-blanketten att en sån apparat föreligger...eller stämmer inte det heller?

Scylla sa...

Jag tror att man inte måste ta ut den, men att man debiteras om någon annan gör det. Men jag vet inte säkert. Jag vet att obduktionsteknikerna som jag var hos några dagar (under utbildningen, i Sthlm) åkte iväg på sådana uppdrag ibland och höstade in bra betalt för det. Och att plocka ut en PM är ju rätt simpelt - i alla fall den jag tidigare varit med om. Ett enkelt snitt och dra ut och klippa sladdar. Rent och fint. Inget rinn.

(En vacker dag ska jag maila dig, om det ena och det andra. Jag måste bara hinna andas först)

Scylla sa...

Och... så bråttom var det ju inte. Men vem fasen hade anat att det skulle bli så där?! Och de SA ju PM.

Marie sa...

Mail är bra och det ser jag fram emot, men andning har faktiskt prio ett! :)

Du, det blir detsto roligare när det blir.

<3

Marie sa...

Detsto?

Appselut.