fredag 18 mars 2011

Paltor

Jag blir gaaalen. Uppenbarligen är min klädsmak så långt från gängse mode man rimligen kan komma, för det är skvatt omöjligt att hitta kläder.

Ta något så simpelt som en vit skjorta. En vit skjorta som INTE är genomskinlig. Och som inte är i stretchmaterial som smiter åt runt kroppen och framhäver alla valkar. Det finns inte. Det bara finns inte!

Mina t-shirts håller på att ramla isär i sina beståndsdelar eftersom det är helt omöjligt att få tag på nya. Alltså, vanliga, rundringade (dock inte ner till Processus xiphoideus), enfärgade t-shirts i någorlunda stadig bomullskvalitet (inte de där sladdriga eländena som, även de, framhäver varenda valk) lätt figursydda, men inte tighta, och med sydd halslinning - inte resår. Det finns inte. Det bara finns inte!

Och så jeans... jag vill ha lågt skurna byxor med raka eller vida ben. Nu för tiden ska jeans uppenbarligen smita åt hela vägen, à la kalasbyxor, och egentligen går det inte att se någon större skillnad mellan dem och det nya fenomenet (nytt för en sådan som mig i alla fall) treggings. Treggings kan ju möjligen se trevigt ut på en 19-åring, men på en lagom trind tant i 50-årsåldern med tråkig, sladdrig rumpa... nä... inte va?! På 100 jeans hittar man typ tre med raka ben, och man kan ge sig fan på att de alla har hög midja.

Och så vill jag ha cargobyxor. Jag har aldrig, säger aldrig, sett några i dammodell att köpa. Jag har sett alla möjliga kvinnor i cargobyxor som gör reklam för något helt annat, men några ute i affärerna eller i klädkatalogerna har jag aldrig sett. Och det ska inte vara kamofärgade, utan beige eller kitt eller så.

Slutligen sommarklänningar. Ja men, varför i hela friden är ALLA sommarklänningar ärmlösa? Jag ser inte klok ut i ärmlöst - vilket folk brukar protestera mot, när jag säger det, Du bara inbillar dig!, tills de ser mig i ärmlöst, Njae, det kanske inte var så bra.

Nu ska jag gå och deppa lite till :(

4 kommentarer:

AnnA sa...

Kolla in t-shirt från esprit. Bra stadig kvalitet för 100-150:- De finns att beställa från Ellos också.

Scylla sa...

AnnA: Ja men alla Esprit-t-shirts jag har sett har haft tryck i någon form - om än ofta ton i ton. Men tack, jag ska kolla!

Kristin sa...

Lindex har hyfsade jeans, i alla fall för mig. Tror modellen heter Base eller Ease, minns inte (just den modell jag föredrar har i och för sig lite högre midja, men är lagom vida i benen åtminstone. Och jag tror den andra modellen har låg midja.) Köpte fyra sommarklänningar från laredoute.se häromveckan också, där kanske du kan hitta något som fungerar?

Scylla sa...

Kristin: Ja, som du ser i nya inlägget, så hade jag just hittat till Redoute. Ett problem med klänningar till mig, förutom att det mesta är ärmlöst, men som jag missade att skriva, är att jag vill ha dem nedanför knäna också. Och det är bara att konstatera, att klänningar med kort ärm som når nedom knäna, det är kört, även hos La Redoute. Men jag hittade mycket annat bra där.