onsdag 13 februari 2008

Ren och fin

SKYLLA PÅ HYPODEA


Strax innan vi flyttade hit var Drakungen på en något försenad 4-årskontroll. I den ingår en synundersökning och Drakungen klarade galant figurerna på tavlan: rund ring, fyrkant, hus och "hjärta". Tills han kom till nedersta raden - d v s nedersta raden som en 4-åring ska klara.

Han lutade sig framåt, vred och vände på huvudet och började flamsa och tramsa och benämna alla figurerna fel. Det framgick rätt klart att han inte såg så bra på den raden.

Vi fick tid för en omkontroll. Drakungen såg fortfarande inte nedersta raden så bra som han skulle. Det skrevs remiss till Ögon.

För ett par veckor sedan var det så dags. Med kallelse i handen åkte vi iväg till Ögonmottagningen på det lilla närsjukhuset.

Ortoptisten visade Drakungen var han skulle sitta och satte sig själv framför honom och började prata och fråga lite.

Det första ungen gör är att slita av sig strumporna och peta tårna med stor frenesi.

- Nej men, Gullunge! Det där kan du inte göra NU. Sätt på dig strumporna igen!

sa jag. Gullunge fortsatte peta tårna.

- Men hör du inte? Sluta med det där! Man får faktiskt inte sätta sig och peta tårna när man sitter och pratar med någon. Sätt på dig strumporna nu!

Drakungen tittade upp på mig, sa avmätt som en omnianti tonåring

- 'Amen du har ju sagt att man ska hålla sig ren.

Och jag kände direkt att den här striden var en sådan som det är klokt att välja bort. Den skulle inte leda någon vart, utan bara sinka undersöknigen.

Så där satt jag med en snuttande Trollunge i knät och tyckte att det hela var rätt pinsamt, alltmedan Drakungen satt ihopkurad och engagerat petade sina tår, med nosen någon dec ovan fötterna.

Bah!

Synen blev godkänd i alla fall.



Kommentarer:
[2008-02-13 09:29] mogwai: Låter som en underbar upplevelse! Det är inte alltid så lätt med de där telningarna.
Min 1,5-åring hittade larmknappen inne på toan på badhuset medan mamman (moi!) satt med baddräkten nere. Det tjöt ett larm i hela badhuset och jag hörde personalen komma springande. Det blev lite bråttom om man säger så...

Som tur är så tror jag att man som mamma upplever det hela mycket mera pinsamt och tålamodsprövande än omgivningen. Hoppas innerligt att det är så i a f!

Nu har han i alla fall både bra ögon och rena tår - gläds!

[2008-02-13 09:34] Anni: Tack för dagens bästa skratt! :-D

[2008-02-13 09:59] Kandidat Dro: Vilken cool kille han är, Drakungen. Slår vad om att doktorn fick sig ett gott skratt.

Inga kommentarer: