lördag 23 februari 2008

Speed to Spica

SKYLLA PÅ HYPODEA


När stormvarningen går ut har det äntligen börjat mojna här i byn. Lakanen på tvättställningen har trasslat in sig alldeles väldigt bland linorna. Himlen är klar och stjärnorna tindrar, Lejonet, Vintertriangeln, Orion, Plejaderna, Cassiopeja, en del av Svanen och Karlavagnen. Follow the arc to... nej, Arcturus syns inte, än mindre Spica. I skogen bakom Bystugan hoar en kattuggla.

Mina kläder sitter plågsamt trångt. Få saker ger mig sådan panik som åtsittande kläder. Insikten om att jag är tämligen trind - ja, enligt Skylla-default då - gör snarast att jag mölar i mig än värre. Jag tror att jag rör mig för lite. Att stoppa Trollungen i vagnen och trava iväg i rask takt vore ju inget problem om det inte varit för Drakungen. Drakungar är som krabbor. De går snarare sidledes än framåt. Om vi är ute och går i två timmar, så har vi förmodligen inte tagit oss mer än en kilometer. Jag står mest vid vagnen och väntar.

Jag vill minnas att jag någon gång lärt mig att man behöver röra sig åtminstone en halvtimma per dag för att mat-och-sovklockan ska fungera. Därför går jag nu på kvällspromenad. När Älsklingen går och nattar Drakungen lägger jag Trollungen i vagnen för att natta honom - och för att få lite vardagsmotion.

Vi går genom byn, upp till landsvägen över till övre byn, över järnvägen, runt övre delen av övre byn, nedom älgslakteriet, över järnvägen igen och ner till landsvägen.

Och i skogen hoar ugglan. Och egentligen, egentligen, är jag ganska mörkrädd. Faktiskt.



Kommentarer:
[2008-02-23 11:53] Bonita: pannlampa, vitlök, knogjärn och vrålsjunga gonattvisor för trollungen?

[2008-02-23 11:55] Skylla: Om jag går och vrålsjunger så hör jag ju inte varulvarna när de kommer störtandes mot mig med sina blodtörstiga käftar drypandes av snålvatten :)

[2008-02-23 12:57] Bonita: fast just varulvarna hålls ju stången med vitlöken..nej,fasen det var ju vampyrerna...
okej, skippa sången... å andra sidan gissar jag att dom kanske luktar lite illa - som våta hundar eller nåt, så om du utrustar dig med ett gott luktsinne....?

[2008-02-23 14:50] Bettty: Eller så bara går du och blir av med mörkrädslan på kuppen?

[2008-02-23 16:11] Mårr: Modig vovvevarulv att ha med sig som bodyguard och skrattkompis? Oslagbart på alla sätt.

[2008-02-23 17:08] Lina: ..och reflexväst måste du ha.

[2008-02-23 19:06] Skylla: Mja, jag är ju inte rädd för riktiga saker. Min skruvade hjärna kan till och med föreställa sig Trollungen fara upp ur vagnen i monsterskepnad, så jag tror inte en hund skulle hjälpa. Den skulle bara bli en varulv eller nått ;)

Mörkrädslan blir jag nog inte av med. Jag har anat "varulvar" i snåren i hela mitt liv, trots att jag travat ute i mörkret både avigt och rätt.

Och reflexväst har jag naturligtvis. Det har alla här. Fast igår började jag noja lite för att vagnen kanske skymmer västen. Fast jag har en reflex på vagnen också, iofs, men en liten.

Inga kommentarer: