lördag 17 oktober 2009

Spiderwick


Jag hade aldrig hört talas om Spiderwick när Barnens Bokklubb hade ett erbjudande om någon Spiderwickmapp, eller något sådant, och jag blev helt fascinerad av bilderna.


Sedan letade jag på biblioteket säkert vid fyra tillfällen, utan att finna det som jag luskat ut skulle vara första delen – eller någon annan del heller, för den delen. Till slut tog jag hjälp av en biblotekarie som hämtade fram ett ex ur någon specialgömma.

Det visade sig att Spiderwickserien är Hcf, alltså för relativt små barn, medan jag hade trott att den var riktad till ungdomar. Hur som helst lånade jag den, och den var minsann inte alls så dum - fast den känns väldigt påtagligt som bara en del av något större. Sedan lät jag Älsklingen läsa den för Drakungen. Han tyckte att den var bra, men han blev lite rädd när han hörde om vresarna. Jag satte Älsklingen på att låna nästa del på biblioteket i Borlänge. Den var förstås utlånad, men han satte upp sig på kö till både del 2 och del 3. Så nu går vi här och väntar alla tre.

Inga kommentarer: