söndag 23 mars 2008

Påskharen och vi

SKYLLA PÅ HYPODEA

Tänk, när Mamman stod och lagade mat och Drakungen satt och tittade på video, så var Påskharen här och lämnade påsksakerna. Det var meningen att Mamman skulle gå ut och titta efter honom i uthuset och fråga honom om påsksakerna, men sedan var Drakungen så übervidrig att hon sa att hon inte alls tänkte gå ut och titta efter Påskharen. Och inte var det någon idé att Drakungen gick ut själv, eftersom Påskharen bara visar sig för vuxna.

- Varför det? undrade Drakungen.
- För att det har varit barn som har burit runt på honom när han inte ville och stört honom när han äter och sover svarade Den Elaka Mamman (ie "Ge fan i katten!").

Nåväl, uppenbarligen tyckte Påskharen att Drakungen faktiskt hade varit så snäll och duktig på eftermiddagen att han kunde få sakerna, trots att hans Elaka Mamma sagt motsatsen.

Drakungen packade genast upp allt påskpynt - utom sex små saker som Mamman är mycket rädd om och lyckades få undan i tid - och tryckte ned dem i den nyvattnade och nyomplanterade stora citrusen. Där fick Den Elaka Mamman! Hon fick ägna 20 dyrbara minuter åt att bärga och tvätta påskpryttlar samt förklara för Drakungen att det inte är så bra att trycka ner pynt i geggig jord.

Nu står vår påskhare i fönstret för att den riktiga Påskharen ska veta att han ska komma hit och värpa äggen, för att det är här Drakungen bor nu. Annars kanske han går och värper äggen i Västerhaninge, och det vore ju synd, för i vår gamla lägenhet bor det en bäbis nu, och bäbisar får ju i alla fall inte äta påskgodis.

(Och vet ni vad Påskharen gjorde förra påsken?! Jo, han värpte ett ägg i Drakungens potta! Sicken rackare, va?!)

- Går Påskharen runt i hela byn?

- Ja, det tror jag nog. Det är ju spårsnö, så du kan ju titta efter hans spår i morgon, så ser du om han gått runt i hela byn

Nu har Drakungen och Mamman gjort klart påskriset. Mamman satte i fjädrarna och Drakungen hängde i ägg, kycklingar och hönor.

Vart resterande påskpynt tagit vägen vete sjutton. Kanske har Påskharen varit här och hämtat det igen.

GLAD PÅSK!

Inga kommentarer: