måndag 6 juli 2009

De fagra blomsterängar

(SKYLLA PÅ HYPODEA)

I Stockholm växte det ogräs i dikena. Här växer det ängsblommor. Det är hundkex, smörblomma, prästkrage, midsommarblomster, rödklöver, kråkvicker, ängsklocka, rölleka, vitklöver, gökärt, liten blåklocka och stor, vitmåra, grässtjärnblomma, fibbla, rödblära, käringtand, gräsvippor i alla de former, gullris, daggkåpa, teveronika, johannesört, mjölkört, älggräs, humleblomster, tjärblomster, brudborste och vädd, vädd, vädd, massor av vädd. Och så alla de jag inte kan namnen på.

Här i byn finns på sina ställen en underbar näva med stora vita blommor. Jag vet inte riktigt vad det är för sort, möjligen en vit form av blodnäva. Jag ska nog försöka ta in den i trädgården.

Jag lyckades få ner Trollet i vagnen (det senaste har han endast accepterat att bli buren på min arm, vilket är tungt i längden; inte sitta axlar, inte bäras av Älsklingen, inte gå själv) så vi kunde gå en promenad i övre byn. Blommor, blommor, blommor överallt, och jag plockade smultron och stoppade i den lilla gulletruten. För en stund varken klängde han eller gnällde. Lite andrum.




Kommentarer:

[2009-07-07 13:46] rerepoo: Dikesblommor: word. Visst är det ljuvligt?

Andrum för en Skylla gläder mig.

Inga kommentarer: