söndag 12 juli 2009

Fångstmannens menageri

(SKYLLA PÅ HYPODEA)

I morse klädde sig Draken i grönt (kamouflage) och gick ut, glad i hågen, för att fånga tranor. Han hade Älsklingens "lumpenkikare" dinglande nere på låren. Jag vet inte riktigt hur han hade tänkt att bete sig om han fick fatt en - vilket han ju verkade rätt övertygad om att han skulle få. Ta den under armen och knata hem?

Han ska fånga ett rådjur också, och det ska han ha i en hage här på tomten i vinter.

För det mesta är han dock på småkrypsjakt. Alla mina förvaringsburkar ligger slängda ute i trädgården, på förstukvisten eller verandan, med eller utan djur. Det är flugbaggar, guldögonsländor, jordlöpare, stenkrypare, allehanda larver, sammetskvalster, gråsuggor, små fjärilar, nyckelpigor och allt vad han får fatt på. Och jag blir galen när han bara lämnar dem i burkarna för att dö, och tvingar honom att sköta om dem (lägga lite fuktig jord och växter i burken och inte placera den i solgasset) i under dagen och släppa ut dem på kvällen.

Än har inget rumpetroll dött, vad jag har sett. De har börjat få framben nu, men svansarna är fortfarande långa och stora. Jag bävar för framtiden, ska jag säga.


Igår bakade jag bröd på hackade valnötter, oliver och rosmarin. Det lät så vansinnigt gott, men blev verkligen ingen höjdare. Draken tyckte i alla fall om det, förmodligen för att jag inte nämnde att det var valnötter i. Han har bestämt sig för att han inte tycker om nötter.

- Kan jag få lite mer deg? sa han.

Så lyckade var alltså de!


Jag lyssnar på Souad Massi och fortsätter oförtrutet mitt bakande. Och jag städar och städar, tvättar och tvättar, stryker och stryker, bär och bär på Trollet. Och ute regnar det och regnar. Jag sörjer att jag inte kan hänga ut tvätten och oroar mig lite för svalor och tornseglare, men annars går det bra. Riktigt bra.





Kommentarer:

[2009-07-12 12:07] Peppar: Vad han är söt med alla sina djur!

[2009-07-12 16:35] EvaP: Jag bor högst upp i ett hyreshus, där svirrar svalorna omkring precis utanför min balkon. Det är ungefär 15 stycken som flyger precis som de gjorde i Top Gun runt flygledartornet. De susar och smeker precis hörnan eller ibland min markis när den är nere.

Svalor betyder lycka.

[2009-07-12 21:49] Heidi: Men det høyrest i alle fall himmelsk godt ut det brødet ditt. Eg fekk lyst til å baka. Halvard har avla fram froskar frå rumpetroll for nokre år sidan. Det er spennande å fylgja utviklinga.

Inga kommentarer: