onsdag 28 oktober 2009

Schuuuk

Efter tre dagar på akuten, med hyfsat välmaskerade symptom, har jag idag givit upp och sjukskrivit mig. Jag hade i princip ingen röst alls i morse men tänkte att det nog skulle ge sig, bara jag fick vara uppe ett tag, dricka lite kaffe och äta frukost. Det var fruktansvärt jobbigt att prata med barnen, och dem måste man ju prata med nästan oavbrutet.

Men det gav inte med sig, trots kaffe och macka, och jag insåg att jag måste ringa mig sjuk. Hur skulle jag kunna "förhöra" patienterna nere på akuten utan röst? Och så mådde jag ju jäkligt dåligt också, faktiskt, även om en del nu gått att medicinera bort med naproxen, paracetamol, Bafucin och varmt te. Jag förundras över att flickan i växeln ens kunde uppfatta vad det var jag väste fram.

Nu har jag fått lite röst tillbaka, även om jag kraxar rätt bra. Jag städar lite, vilar lite, städar lite igen, lägger mig på sängen och lyssnar på 'Flyga drake' (som jag väl är rätt ensam om att inte ha läst än), hänger lite tvätt och vilar igen. Jag har rackarns ont i halsen, och det sitter betydligt längre ner än det brukar.

Det är min sista vecka på kirurgen och jag är ledsen över att missa dagar av den. Jag ska försöka jobba åtminstone på fredag. Det är tredje gången på 10 veckor som jag blivit rejält förkyld. Men under det satans medicinhalvåret, då jag hade gjort vad som helst för att slippa åka till jobbet, blev jag minsann inte sjuk, trots att det var vinterhalvår, till skillnad från nu. Blä!


Det känns väldigt underligt att få HM:s vårkatalog i brevlådan nu.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vårkatalogen är ju för att vi inte ska tappa hoppet. Krya på dig! SJälv är jag för täppt i näsan för att känna några dofter så jag ligger lågt med parfymbiten. /S

KD sa...

Flyga drake är fint sällskap för sjukling. Krya på dig och ett snabbt tack (kommer bättre tack när jag har bättre med tid)!
Kram

sonja sa...

nej, inte heller jag har lyckats läsa den. så några av oss finns kvar iallafall...