söndag 3 mars 2013

Här bor binI morse när jag klev upp upptäckte jag att en kaja satt fast i nätet vi har över hönsgården. Stackars krake! Till råga på eländet gick det inte att få loss den med händerna, utan jag var tvungen att gå in och hämta en sax och därmed stressa upp den ytterligare. Jag tyckte att benet såg lite konstigt ut när jag satte ner den, men jag kanske bara inbillade mig. Den flög iväg och satte sig uppe på hustaket och jag kunde inte se att något såg konstigt ut då i alla fall. Det är första gången en kaja fastnar där inne.

Höns och ankor har haft frigång och gått här och skrockat och kvackat i solen. De är underbara, de små liven.

Sedan jag var sjuk har jag varit dålig på att komma mig ut, men idag gick jag i alla fall en långpromenad med Nassen. Runt bikuporna finns det numera elstängsel - har jag nämnt det förut, kanske? Jag undrar vad det är som varit där och stökat. Vi bor ju förvisso i kanten på Tansenreviret, så nog finns här rovdjur allt. Eller är det något vanligare som varit framme? Inte räv, grävling eller mård väl? Det händer att jag funderar lite på det där med bin. Ibland tänker jag att jag kanske borde gå en kurs och skaffa mig bin. Ibland att jag skulle vilja ha en kupa här på tomten, en som skötte sig själv, bara för att det är trevligt med bin som surrar i blommorna. Kan man ha ett bisamhälle som sköter sig själv? Det borde man väl kunna? Nå ja, ett insektshotell ska jag i alla fall köpa mig. Det finns på Granngården, har jag sett. Fast allra helst skulle jag vilja bygga mig ett själv, ett ganska stort. Jag fotade ett på Fredrikdal i somras för att ha någon slags mall för hur det skulle kunna se ut och vad för "bon" man kan ha med. Jag ska se om jag hittar den där bilden och fundera vidare.

Tio sådder och några japanska blommor har jag också hunnit med, men mest blir det ju att gå här och städa, plocka, torka och fixa med disk och tvätt. Det tar ju liksom aldrig slut.

1 kommentar:

Viola_T sa...

Härliga vårtankar.
Och du är snällheten personifierad som hjälpte kajan. Tummen upp!