lördag 2 mars 2013

Kaninutställning

Vi har varit på kaninutställning :) Roligast var belgisk jätte, belgisk hare och angorakaninerna. Och kaninhoppningen.Ja, väldigt mycket bur, omansäger, men lite angoraludd också.Jag köpte angoragarn med mönster till en sjal. Och det var väl en väldig tur. Jag som inte har några påbörjade handarbetsprojekt här hemma. *Host*. Sjalen ser inte mycket ut för världen på bilden, men jag såg den uppstickad och den var jättefin.

Nu går jag här och längtar efter att ha en gotlandskanin igen. Eller om det är så att jag längtar efter Nonoos - världens finaste kanin. Och så några angorakaniner.

För det är ju en gång för alla så att jag är så tramsig att jag går här och drömmer om får och gäss, påfåglar och getter, kalkoner och kaniner, en varm komage att luta kinden mot vid morgonmjölkningen, potatisland och växthus med tomater, aubergin och chili, prunkande rabatter och skuggande träd, en hemlig trädgård, böcker böcker böcker, handarbete i händerna, långkok och gårdskött och doften, fjärilsfladdret och surret från en örtagård.

Jo jo!

3 kommentarer:

AT-doktor sa...

Det är allt det där jag också går och drömmer om, speciellt getter. Och en ardenner, eller kanske en fjording, eller en tinker.

Scylla sa...

En tinker går här i byn. Hon är rasande stilig :)

AT-doktor sa...

Åh minsann, du har möjligheten att få vila ögonen på en. Jag vet en som följde matte som en hund, när matte hade Polly i fickan. Jag tror det var den som fick mig förälskad i rasen. Fast jag har alltid gillat de "stadiga" raserna, känner mig väl närmare dem än varmblodiga, mycket utseende, hetsporrar. ;-)