måndag 6 juli 2015

Kompdag

Den här veckan är vi övertaliga på jobbet. Att det ser ut så beror säkert på att de var så osäkra på om jag skulle komma tillbaka att de tog det säkra för det osäkra. Och min chef är faktiskt en insiktsfull typ, så jag tror att hon har låtit schemat stå så här i vetskap om att jag inte är i bästa skick. För närvarande är vi tre läkare i tjänst: dr K som fyller 70 till hösten och jobbar deltid, dr O som är höggravid och så jag, som i princip inte är i bättre skick idag än när jag gick på min sjukskrivning. Hur som helst beslutade kollega O och jag oss för att vi skulle ta lite kompledigt. Jag tar måndag (idag) och fredag och hon tar torsdagen.

Igår kväll (natt) när jag gick och lade mig var himlen i det närmaste helt klar. När jag vaknade i morse ösregnade det. Jag har förvisso hur mycket jobb som helst som behöver klaras av här inne, men nog känns det lite surt. Jag hade tänkt ta en långpromenad upp till byns fäbod och sedan fortsätta jobba med altanen, tvättstugutrappen och förstukvisten.

Jag har haft en snickare här som har ersatt de ruttna delarna av räcken och pelare. Vid tvättstugan blev det allting plus en ny pelare. Det lilla - för all del - taket är synnerligen gediget och belagt med tegelpannor, med andra ord tämligen tungt, men har ändå  bara haft en pelare som hållit det uppe. Alltså, det finns inga tecken till att det någonsin har funnits någon andra pelare, det är inte så att den ruttnat bort. Snickaren konstaterade att taket säckat sju centimeter på den pelarlösa sidan, alltså dags att stötta upp.

Nå väl, de nya delarna måste ju åtgärdas: olja, grundfärg och så några lager färg på det. Och de gamla delarna var bedrövligt skitiga och lavbevuxna. Älsklingen var snäll och oljade och grundmålade direkt (han hade semester och jag jobbade) så det var gjort, men igår satte jag igång med att måla allt det nya på tvättstugesidan och skura räcke och pelare på verandan. Tidigare har jag skurat halva förstukvisten, där det vita hunnit bli helt svartprickigt, så tätt prickat att allt sett grått ut, av bristande omsorger. Det hade varit fint att få fortsätta med det jobbet idag.

Nu får det bli köket istället. Jag har fortfarande inte fått upp rena gardiner efter att fönsterputsaren var här. Ungarna har kladdat ner altandörrens fönster så att man knappt ser igenom när solen ligger på, den ska putsas om, i alla fall insidan. Vitrinskåpet - som följer med Älsklingen - ska tömmas och glasen ska diskas ut. En del av dem är bedrövligt dammiga. Den inbyggda "skänken" med vitrinöverdel ska skuras ur och där ska sedan glasen in. Jag borde ta ett tag med skafferiet och kylskåpet också. Ja förutom att hela köket behöver skuras från golv till tak. Typ.

Buss på't frk Scylla!


Inga kommentarer: