lördag 24 februari 2018

Lördag eftermiddag

Jag sitter i min älskade fåtölj med en mugg schysst kardemummakaffe. Kakelugnen är varm och det sprakar i vedspisen i köket. I soffan ligger Salim och sover. Neko var jag ofin nog att lyfta bort från min fåtölj så att jag kunde sätta mig. Han sitter nu nedanför mina fötter och tvättar sig. En semmelbulledeg står på jäsning, tvättmaskinen och tumlaren snurrar och diskmaskinen är igångsatt. Draken har skjutsats fram och tillbaka till sin konfirmationsundervisning, åtta mil inalles, och de andra två har utfodrats. 

Bortsett från den stund i morse då jag satt och skrev föregående inlägg, så är detta första gången på hela veckan jag hinner sätta mig ner en stund. Äntligen ro.

Jag ligger efter med fyra lästa böcker, jag har bara inte haft tid att skriva om dem, så nu kommer inläggen att rasa in i tät takt. Ändå blir det färre böcker nu. Jag har kortare resväg och därmed mindre tid att lyssna, samtidigt som har jag längre arbetstid än tidigare. 

Jag funderar fortfarande på om läsdagboksdelen borde få en egen blogg. Jag har börjat snickra på en, men jag vet inte riktigt hur jag ska utforma den och jag har inte haft tid att fundera och sitta och pula med den. 

Nå väl, nu ska jag äntligen sätta mig och läsa lite. Läsa på riktigt. För första gången denna vecka. Jag har en hel hög med japanska jag skulle vilja ta mig igenom. Skulle vilja ja. Jag får nog vara glad om jag hinner klart den påbörjade.

2 kommentarer:

Vargnatt sa...

Hoppas du haft en riktigt avkopplande och lugn lördag efter en vecka med fullt upp!

Scylla sa...

Tack, en timma fick jag i alla fall. Sedan var det fullt upp med ungar, bullbak och matlagning :)