söndag 18 februari 2018

Män utan kvinnor


Jag har bara läst Sputnik älskling av Murakami tidigare. Jag vet inte om den är representativ för honom. Det här är en samling av sju noveller, alla lite småskumma. Jag är inte säker på att jag förstår dem. Bäst tyckte jag om Sheherazade, Kino och Samsa in love - även om Kino hade det där skumma draget, där jag inte är säker på att jag egentligen förstått vad jag borde förstå. Jag borde nog googla runt lite bland recensionerna av den här boken och se om det går upp någon talgdank.

Det här är första boken i Läsutmaning under 2018: Månadens språk. För februari gäller alltså litteratur ursprungligen utgiven på japanska.

2 kommentarer:

Vargnatt sa...

Jag har läst Kafka på stranden av honom, väldigt underlig men jag tyckte mycket om den! Nu har jag flera olästa av honom i hyllan som väntar :)

Scylla sa...

Sputnikälskling var också rätt underlig, man jag gillade också den. Har något oläst av honom i hyllan och funderar på fler. Men jag som - till skillnad från de flesta andra - gillar korta romaner och noveller, har dragit mig något för hans tämligen omfångsrika alster.