lördag 11 januari 2020

Och så regn

Takahashi Hiroaki

Jag hade tänkt att jag skulle promenera upp till Puttkojan idag, ta med mig fika och sitta en stund i skogen och andas. Men jag vaknade sent och ute var det grått och mörkt och blåste rent infernaliskt - åter igen - så jag slog det ur hågen. Efter ett par timmar började det regna också. Det här vädret går mig på nerverna.

I stället har jag suttit inne och läst, avslutat Italo Calvinos Klätterbaronen och börjat på Peter Handkes Kort brev till långt farväl. Jag gitter inte göra något annat, fast jag sannerligen borde. Ur granen ramlar kulor med jämna mellanrum, julblommorna står vissna i vaser och skålar och det behöver dammsugas, torkas och putsas. En annan dag. Jag brukar vara väldigt trött dagen efter att jag lämnat barnen till Lassepappan och det gjorde jag igår, så jag tillåter mig att vila, utan att bråka alltför mycket med mig själv.

Kanske har jag lite bättre ork i morgon. Kanske är vädret åtminstone en liten aning bättre. Hur som helst så ska jag försöka komma i säng i anständig tid, så kanske jag slipper vakna så sent. Ställa klockan vill jag inte gärna göra på helgerna.

1 kommentar:

Hanneles bokparadis sa...

Calvino och Handke ska jag ta itu med.