lördag 20 december 2008

Originalet är bäst! Eller?

(SKYLLA PÅ HYPODEA)


Nog är det väl så att originalet är bäst?! Och originalet behöver ju inte nödvändigtvis vara det äkta originalet, utan det man uppfattar som original, den version man först hörde. Den som känns rätt.

För mig är Wet Wet Wets 'Love is all around me' originalet, fast många naturligtvis suckar och tycker att Troggs, för bövelen! Det är ju den som är bäst! Rätt! Originalet!. (Nå, jag ska ju tillstå att den vinner i längden)

Och nog tycker jag att Papa Dees 'First Cut' - som jag uppfattar som original - är fan så mycket bättre än Cat Stevens eller Rod Stewarts, eller vem det nu var som gjorde det äkta originalet.

Men stundomvis händer det att covern är precis lika bra som originalet. Inte ofta, men det händer. Som här: Original (Ja men, kolla polisongerna! Vilken pärla!) och den lysande covern.

Och detta original (men herregud som jag älskar Brel!) och lysande Patricia Kaas.

(Ja ja, det här är egentligen bara en nödtext, eftersom jag inte har tid att skriva om det som verkligen snurrar i mitt arma huvud och i min likaledes arma mage)



Kommentarer:
[2008-12-20 11:21] Bonita: du har så rätt. Det är ofta svårt att ta till sig en låt i en annan version än den man blev kär i, oavsett om det är THE original eller inte. Men ibland går det..och ibland blir man mer förtjust i covern är originalet.. så är det för mej och Beatles Help. Jag gillar förvisso originalet, men hallå? John Farnhams version.. som jag bara har på maxisingel och inte kan lyssna på nåt mer eftersom jag inte har en vinylspelare..är bara SÅ bra... (åtminstone tyckte jag det för typ hundra år sen..jag har ju som sagt inte kunnat lyssna på den på länge)

[2008-12-20 13:07] Mårr: ...och jag vill höra om det kluckande hjärtat :)

[2008-12-20 14:10] Skylla: Mårr: Pneumothorax. Det låter tydligen så ibland. Fast det hade inte jag hört talas om.

[2008-12-20 22:03] Mårr: Åhå - jag trodde symtomen var "kluckande", men det lät alltså så? Amazing, jag skulle nog inte känna igen en pneumothorax om jag så hade en själv, är det nåt jag är kass på så är det lungauskultation.

[2008-12-20 22:03] Mårr: (Ja alltså, jag är kass på en massa saker, men det i synnerhet)

[2008-12-20 23:16] Skylla: Mårr: Fast det här lät ju inte på lungorna, de var rena, utan på hjärtat. I4 sin, typ, på mitt flickebarn. Det lät precis som om det var hjärtat som kluckade.

Inga kommentarer: