måndag 24 augusti 2009

Hurusom man tar det lugnt vet jag icke

Det är ju det att jag har så svårt att ta det lugnt. Jag arbetar tills jag stupar. Typ. Igår skulle Älsklingen iväg och fixa mangelboden (byns) med övriga i byföreningens styrelse, och jag dukade av frukosten, bäddade rent, pysslade med tvätten, tog hand om barnen och rensade ogräs. Så kom Älsklingen hem och började klippa gräset. Och jag, *host*, började gräva. Sedan gick Älsklingen in och fixade våfflor, och när vi ätit så var jag helt slut, och den ännu ej tillfrisknade kroppen bara skrek om vila, att få sova en stund. Men jag ville ju så förtvivlat gärna komma ut i skogen en liten, liten sväng. Vi beslutade om att stanna vid något bra ställe, och sicksacka av skogen lite runt bilen, bara, så att det inte blev så långt att gå och så att Trollungen skulle kunna lufsa lite på egen hand och snaska blåbär, och inte behöva skrika om att bli buren hela tiden. Så vi packade en fikakorg och åkte iväg.

Något så där jättebra ställe att stanna på hittade vi inte. Så det blev mer gå än planerat och betydligt mer bära Trollunge. Vi hittade en del blek taggsvamp, lite kantareller och en herrans massa rödgul trumpetsvamp. Och så lite lingon och blåbär. Att plocka bär på något mer organiserat sätt är inte att tänka på med ungarna, men jag brukar i alla fall försöka plocka någon deciliter. Många bäckar små…

Sen var det bara att åka hem och ta hand om svampen och laga mat och bada ungar och ta hand om kaninen och ta hand om tvätten och duscha… Och Trollungen skulle inte sova, utan skrek och skrek och skrek och svampen ville aldrig bli klar, fastän jag rensade och rensade och förvällde och förvällde. Klockan var nog elva innan jag kom isäng, och då hade jag ändå sparat en del svamp-och-bär-jobb i kylen. Och jag hade varit igång precis hela dagen.


Idag är jag så trött och matt att jag knappt orkar lyfta armarna och ginge jag och lade mig, så skulle jag somna direkt.

Det är ju tur att min arbetsgivare inte vet hur jag bär mig åt när jag är sjukskriven.

4 kommentarer:

fiberfrossa sa...

Meh! I morgon hoppas jag att du sover ordentligt och vilar upp dig lite.Max lite svamprensning, hör du det? :0)

Siv sa...

Hoho...? Du är saknad. Kram.

fiberfrossa sa...

Ja, hur mår du och hur går det?

Scylla sa...

Tack tack! Jo då, jag överlever. Men det tar också all min tid och energi, just det att överleva.