fredag 3 april 2020

Väderfenomen


Igår eftermiddag var vädret så underligt. Först satte det igång att blåsa alldeles förfärligt, så där så att det ven högt och knakade i hela huset. Efter någon timma började det ösregna, inte särskilt länge, en halvtimma kanske. En stund senare började det åska. När jag tittade ut genom fönstret ytterligare någon halvtimma eller timma senare så snöade det. Stora flingor som sakta dalade ner. Uppenbarligen i princip vindstilla nu.

Och denna underliga vinter! I början av november enastående vackert, hela världen vit, täckt av ett tjockt, gnistrande lager rimfrost, som smälte efter någon vecka och en tid därefter ersattes av snö. Hyfsat mycket snö. Som smälte efter någon vecka, men en tid senare återkom. Sedan ingen snö och ingen kyla under hela vintern. Temperatur pendlande över nollan och väder som växlade dag för dag. En hel vinter med aprilväder. Jag avskyr aprilväder! Först i mars plötsligt ett par decimeter snö. Blötsnö. Och en snöslunga jag inte fick igång.

Nu är det april. Och vädret är ännu aprilligare. Idag är himlen blå med moln här och där. Och det blåser. Naturligtvis blåser det. Gah vad jag hatar blåst!


Bild: Ofelia av Odilon Redon

Inga kommentarer: