lördag 6 maj 2023

Kycklingar!


Två kycklingar har jag fått, hittills, en blå och en svart-brun. Det ligger ett par ägg kvar under Mynta, men det var tyst i dem när jag lyssnade, så det är tveksamt om det blir fler. Hon kommer troligen kliva av redet i dag och då gäller det att Sippa, som ligger i redet bredvid, ligger kvar och ruvar klart. De har haft en tendens att kliva av samtidigt och sköta kycklingarna tillsammans. Men kanske har det varit så att det är Mynta som klivit av i förtid för att sälla sig till Sippa och kycklingar. Nu är det ju hon som är klar först. Egentligen är det Sippas ägg, hon lade sig först, men Mynta tog över när hon var och åt och drack en dag, så hon fick lägga sig i redet bredvid i stället. Jag inbillar mig att hon är mer tålmodig. 

Igår hann jag ingenting mer än storhandling, hämta barn, laga mat, röja undan och ta hand om djuren. Jag fattar inte hur det kan ta en hel dag. Jag lyssnade klart på 6:e delen om kommissarie Gamache, Begrav dina döda, men i övrigt gjorde jag ingenting av det jag satt som mål för min sjukskrivning. 


Huvudvärken är kvar och jag vaknade sent, klev upp först vid halv tio. Nu har jag gjort min andra balja kaffe och sitter och läser Kung Leopolds våldnad. Jag önskar att jag finge - kunde - sitta och läsa en hel dag.


Idag måste jag ta Trollungen till Kupolen för att köpa kostym. Han går ut 9:an nu till våren och även om Gagnefs kommun förtjänstfullt dragit ner på firandet, så att föräldrar inte ska behöva ordna med full gala och helikopterleverans av telningarna - det spårade ju ur ordentligt där ett tag med 9:ornas bal - så är det ju bra om ungen har en enkel kostym nu när han är så gott som färdigvuxen. I övrigt framlever han sitt liv i mjukisbyxor och collegetröja. Han har inte ens ett par jeans (!). Jag tvingade honom att köpa ett par förra våren, menande att han faktiskt inte kunde fira sin storebrors student och gå på restaurang i mjukisbyxor, men de jeansen har han uppenbarligen vuxit ur, för när Lassepappan bjöd på restaurang för några veckor sedan för att fira min födelsedag, så kom ungen i storebrorsans. 

Inga kommentarer: