fredag 12 maj 2023

Trädgårdsarbete

 

Igår arbetade jag i trädgården i sju timmar med ett kort avbrott då jag slängde i mig lite fil. Jag fick gjort en hel del och det känns skönt. Hönsen gjorde mig sällskap och skrockade och sprätte förnöjt när jag grävde. Det är fint att få ha höns omkring sig.

Det blev lite dåligt med boklyssnandet. Jag brukar försöka lyssna på Tankar för dagen, Dagens dikt och Andakten på morgonen och så även igår. Men så blev det att jag gick och lyssnade på Historiepodden i stället för att gå över till boken. 

Vid fem gick jag in och duschade och lagade mat till ungarna. Först vid nio hade jag röjt undan allt här inne och gick och lade mig att vila en stund. Vid halv elva åkte jag och hämtade Drakungen som kom från Uppsala för att vara hemma över helgen. Då var jag bra mör kan jag intyga.

När jag har fått i mig mina två kaffebaljor ska jag fortsätta i trädgården. Jag ska jämna till kanterna på landet, som jag grävt rent och grävt lite större, och så ska jag börja flytta bärbuskarna. Allteftersom det har vuxit här så har de hamnat i skuggan. Jag behöver skära ur dem och flytta fram dem. 

Byns vägförening har bestämt att det behövs dikesanvisning här. I en oskiftad Gagnsby! Det ser för djävligt ut och naturligtvis har de gjort eländet på min sida av vägen. Jag har aldrig sett något vatten i de där dikesanvisningarna. Aldrig. Nu har det varit och skrapat igen, så nu är gräs och vildblom garanterat borta för den här säsongen och här ser ut som ett annat grustag. Det vill säga, skulle ha om jag inte heroiskt - nå ja! - inköpt en jäkla massa vildblomsfrö för dyra pengar och flyttat dit en herrans massa prästkragar jag hittat på "fel ställe" på gården. Halva har jag hunnit med. Hustrun till vägföreningens ordförande stirrade hysteriskt när hon åkte förbi, och såg till att åka förbi två gånger - ja, de är typ lika stora idioter båda två - så jag valde att spara andra halvan till idag för att inte provocera ytterligare. 

Idag ska ungarna till sin far. Jag slipper laga mat, hurra! 

Inga kommentarer: