söndag 17 februari 2013

Blivande japanska blommorEfter sju sorger och åtta bedrövelser fick jag äntligen tag på en virknål nr 4. Sedan virkade jag två japanska blommor - som jag upptäckte var felgjorda. Men nu så, nu är jag igång. Sex stycken är färdiga och en påbörjad.

Eftersom jag inte klarar att ha ylle direkt mot huden så virkar jag i bomullsgarn, Muskat. Det har en underbar lyster men är sannerligen inte särskilt lättvirkat. Det består av en massa tunna trådar som inte hänger ihop alltför bra, i synnerhet inte i ändarna. Vi får väl se hur jag ska få till det när jag fäster så att det inte blir små utstickande tofsar.

Jag upptäckte just att mönstret jag virkar efter inte är riktigt likadant som det Lucy använt. Jag tycker nog att Lucys är snyggare, men frågan är om man märker någon större skillnad när man inte har de två varianterna bredvid varandra. Man verkar spara ett varv på den jag gör, kanske något att glädja sig över.

Det är som om furun trollar bort lite av kontrasten mellan färgerna på bilden. Det är bara det orange som ser påtagligt avvikande ut här. Men men, det är som det är.2 kommentarer:

Viola_T sa...

Vilken färgprakt, man kan bli glad för mindre, kulturproducent där!!!

Scylla sa...

Kulturproducent låter bra :) Betydligt bättre än förspilld kvinnokraft.