onsdag 28 december 2016

Det strålar en stjärna


Eller egentligen inte. För det är Venus som står högt över trädtopparna och glittrar, glänser och glimmar.

Idag höll jag på att få ett spel på min överläkare och handledare. Han som var den primära orsaken till att jag sökte mig just dit, har varit helt hopplös sedan jag kom tillbaka från min sjukskrivning. Det är som om han plötsligt har fastnat i hur kliniken såg ut på 80-talet och omöjligt kan acceptera att tiden gått och saker förändrats, att det som var sanning då, inte är sanning nu. Han vägrar att ta till sig nya riktlinjer, nya behandlingsrekommendationer, nya kontraindikationer. Nya och nya förresten! Hur mycket som helst av det jag lärde mig på läkarutbildningen och under AT, har idag reviderats, och jag har måst uppdatera mig, lära om. Men han uppdaterar sig inte. Han lär inte om. Han avfärdar det mesta jag säger med "det där tror jag inte på", "när det här var en långvårdsklinik, då..." och så orerar han på, vägrar lyssna, vägrar diskutera, bara babblar på, i munnen på mig, tills jag ger upp, blir förbannad och går därifrån.

Hur ska jag kunna arbeta och göra mitt jobb när ingen jävel tar mig på allvar?

Jag skickade faktiskt ett mail till min chef idag och talade om att min situation är ohållbar. Hon har inte svarat än. Fast egentligen är de nog rätt medvetna om hur jag har det, där på den tredelade klinikens huvudort, för jag har märkt att de gör små diskreta försök att stötta mig. Det är nog så att det är första gången jag känt att jag inte orkar med situationen och sagt ifrån.

Nå ja, nästa vecka går jag på tre månaders randning på psyk. Under tiden kommer en relativt ny, men mycket erfaren, överläkare från huvudorten för att täcka upp mig när jag är borta. Jag kan tänka mig hur hon kommer att reagera. Jag är en tämligen överseende person, vilket jag inte är säker på att hon är, och jag har dessutom mina tidigare ömma känslor för överläkaren i färskt minne - och sannolikt kvar dem till viss del, någonstans djupt där inne. Hon har ingen tidigare erfarenhet av honom, inga lojalitetsband, inga ömma känslor, Jag misstänker att hon kommer att få dåndimpen.


Bild: Falling Star av Witold Pruszkowski 

Inga kommentarer: