lördag 31 december 2016

Något slags nyårslöfte


Nu stundar det nya året och jag känner en sådan längtan efter förändring. Ett ordentligt kragtag är vad som behövs nu.

Jag tillbringar alldeles för mycket tid med facebook. Så jäkla onödigt! Jag har bestämt mig för att göra uppehåll i en månad. Till att börja med.

Jag vill istället återuppta mitt bloggande och jag vill åter börja läsa de bloggar jag tidigare följde, de som jag under min sjukdomsperiod fick allt svårare att läsa eftersom jag hade svårt att koncentrera mig på lite längre texter.

Jag vill också ägna betydligt mer tid åt att hålla kontakt med mina nära och kära. Jag har haft så svårt att komma mig för under sjukdomsperioden, men nu borde det inte alls vara omöjligt att göra det till en vana att ringa mamma och pappa oftare, skicka ett kort då och då, maila kort på barnen. Och jag vill ha betydligt mer kontakt med min älskade lillkusin och mina kära fastrar. Och min lillebror.

Jag dricker för mycket. Så jäkla onödigt! Januari blir en vit månad.

Jag måste ta hand om mig bättre överlag. Jag ska försöka rycka upp mig och promenera och simma mer och köra yoga och tai chi regelbundet. Helst vill jag gå ner de där tio kilona jag har lagt på mig, men det viktigaste är att jag kommer igång och rör på mig, blir lite mjukare i kroppen och får bättre balans. Och så vill jag fortsätta träna kendama.

Och när jag nu kan läsa igen, så vill jag ge utrymme för just det. Jag längtar väldigt efter att få köra igång med mitt klassikerprojekt 2017, jag ska bara avsluta boken jag håller på med och ytterligare en som ligger här påbörjad.

Igår köpte jag en liten flaska Champagne, men jag tänker strunta i den. I morgon går jag jour. Jag hade tänkt gå och lägga mig före tolvslaget, men nu har klockan hunnit bli så mycket att jag tror att jag ska invänta det bara för att få lyssna på hur domkyrkorna ringer in 2017.