lördag 7 januari 2017

Växlingar

Snow in the Countryside (1909) by Kamisaka Sekka

Det växlar snabbt må jag säga. När jag skrev i förmiddags var det -23°. Bara några timmar senare var det uppe i -3°. Och nu blåser det också, som attan.

Jag var med Nassen och Elisabet på julgransplundring i bygdegården och hoppade, skuttade och dansade runt granen så det stod härliga till. Jo, långdans blev det också. Det måste ha varit evigheter sedan sist och det förvånade mig storligen att de där danserna med alla rörelser sitter i, liksom de trippiga stegen. Enda problemet var 'Mormors lilla kråka' där jag är van vid att dyka rätt ner när man ska "slinka ner i diket", medan folk här drar iväg framåt/bakåt en vända till innan de dimper. Jag höll på att dra med mig halva ringen.


Alltsedan Lassepappan flyttade för ett och ett halvt år sedan, har det stått en flyttkartong här uppe, knökfull av pärmar, mappar och allsköns papper. Den tog jag mig äntligen i kragen och tömde. Två fulla kassar som ska till återvinningsstationen blev det. De tomma pärmarna och mapparna har jag ännu inte tagit itu med, men de får åka ut i uthuset i morgon. Badrummet har jag också skurat - jo, jag vet då hur man fördriver en fredagskväll - bortsett från det förhatliga hörnbadkaret, som numera inte går att använda alls.

Nassen ville höra på musik när jag masserade henne - hon vill alltid bli masserad innan hon ska sova nu för tiden - och sedan när hon skulle somna. Jag hade på klassisk musik från min lista på Spotify och det var rätt lugna stycken på slutet, lite Satie och sista sången i Satyagraha. Hon verkade tycka mycket om det, så nu har jag satt ihop en egen spellista åt henne som hon kan lyssna på när hon ska sova.

Någon skidåkning blev det inte. Det tar vi i morgon.

Inga kommentarer: