torsdag 26 november 2009

I stå

Det har gått i stå, mitt läsande. Jag som var så glad för att jag äntligen kommit igång igen. I hela mitt liv har jag läst och läst och läst, men helt plötsligt fanns där aldrig tid och möjlighet. Och när tiden och möjligheten äntligen fanns där igen - åtminstone stundomvis - så låste det sig, och jag kunde liksom inte längre. Jag hade svårt att koncentrera mig och kom inte in i det jag försökte läsa eller så somnade jag helt enkelt.

Men så i slutet av sommaren började det lossna och jag var så lycklig. Nu har det låst sig igen. Jag hoppas att det är något kortvarigt. Jag lyssnar i alla fall fortfarande i bilen.

1 kommentar:

Marie sa...

Upplever precis samma fenomen, skönlitteraturen blev satt på undantag när jag pluggade (och initialt efter hjärnsmällen då jag knappt såg nåt var det ju inte så lätt att läsa heller, ska gudarna veta) och jag kan fortfarande bara läsa i sängen en stund innan jag somnar. Dessutom är det supersvårt att komma igång med nåt tyngre än brittiska deckare, koncentrationsförmågan saknas fullständigt.

Saknar verkligen det där att totalt försjunka i en bok och inte vilja slita sig.