söndag 22 november 2009

Trots

Trollungen har varit komplett hopplös hela dagen. Han skriker och bråkar om allt. Först skriker han som en stucken gris för att han vill ha macka. Då får han en macka. Då skriker han som en stucken gris för att man har givit honom en macka. Och så vidare, i all oändlighet. Om saften, som han sedan inte vill ha utan slänger i golvet. Om att han vill diska, fast han skriket hysteriskt så fort man sätter på kranen. Om att TV:n ska vara på och sedan blir han vansinnig för att den är på. Himmel vad den ungen har levt rövare idag. Vid ettiden hade jag sprängande huvudvärk av allt skrikande. Som att det inte skulle räcka med att jag har ont i halsen sedan fem (FEM!) veckor. Ja men, är det rimligt?!

Icke desto mindre har jag idag:
¤ Gjort frukost och dukat av frukost.
¤ Kört diskmaskinen. Plockat ur diskmaskinen.
¤ Tvättat och hängt fyra maskiner tvätt.
¤ Kokat köttsoppa och bakat brytbröd, dukat och dukat av.
¤ Slagit in paket som Draken skulle ha med till bästisen samt planterat fem olika små kaktusar (som Draken själv sått) i en kruka, fyllt på med sjösten och placerat i guldkruka. Jo, småkillar gillar också guld, trots att de inte får enligt gängse pojkroll.
¤ Planterat om tre nyköpta små amaryllisar.
¤ Putsat två fönster (inte mellan, förvisso)
¤ Bäddat rent.
¤ Haft Älsklingen att sätta upp två amplar och två tavlor.
¤ Burit ut alla ca 200 krukor som stod ute på tvättstugetrappen till förrådet.
¤ Förankrat en julgransfot i jorden, där det sedermera ska placeras en gran. Gäller att passa på innan det fryser och/eller snöar.
¤ Lagat middag, dukat, dukat av.

Och däremellan släpat på, snuttat och kämpat med Trollet. Pust! Det duger som dagsverke.

2 kommentarer:

Kristin sa...

Jag blir matt bara av att läsa.. Men gud vad skönt att höra om Trollungen, ur synvinkeln "det är inte bara vår tvååring som beter sig så man vill slänga ut honom ibland".

Anonym sa...

Heja! :)