måndag 13 juni 2011

Måndag


Jag har varit ledig idag. Jag ägnade tre timmar på förmiddagen åt att städa Drakens rum. Då hade ändå han själv städat undan det mesta från golvet och Älsklingen hade dammsugit och moppat. Fyra kassar har jag burit ut i soporna.

Därefter bakade jag bullar och fixade fikakorg, åkte och hämtade Trollet hos dagmamman och åkte för att bevittna Drakens skolavslutning. Det är lite sött med den där lilla, lilla skolan bestående av två klasser och en liten förskoleklass, falsksång och falskspel en masse och rektorn som håller litet tal.

Trollet somnade i min famn, trots falsksången, och det blev ett väldans sjå att hämta tung fikakorg och filt i bilen med den lille klumpen på ena armen, som vid det laget var tämligen domnad. Trollet fortsatte att sova på filten och Draken och jag åt bullar. Knotten blev allt besvärligare och himlen mörknade oroväckande. När vi precis hade packat in oss i bilen föll de första dropparna.

Älsklingen kom hem tidigt, men hann bara innanför dörren, så blev han tvungen att vända igen. Han har jour i projektet han håller på med. Jag utfodrade honom med lite bullar innan han åkte, och han har fortfarande inte kommit hem. Jag ska försöka masa mig i säng. Jag ligger efter rätt rejält med sömnen, se.


Bild: Hönan Gullviva

6 kommentarer:

EvaP sa...

Jag blir så glad av att läsa dina uppdateringar. Puss och Kärlek till dig.

Anna sa...

En helt orelaterad kommentar - jag snubblade över din nördlista med fröinköp; hur blev det med den där rosa stäppsalvian? Är sugen, men vill gärna ha någonting lättodlat. Tack!

Scylla sa...

Anna: Jag var ute och kollade, men kan inte hitta den bland de krukor som grott. Fast inte tror jag att den är speciellt svårodlad.

kicki sa...

sjaaaaaaal!! Så slipper man trötta armar och får dem över till annat. *nickar som en frälsningssoldat* En ring- eller kortsjal tar inte stor plats men avlastar helt ok, kortare stunder.

Och fiiiiin hönapöna!

Scylla sa...

kicki: Jag har verkligen inget att invända mot sjal, men det är ju inte riktigt meningen att mitt snart 4-åriga troll ska somna på min arm mitt på dagen på det där viset.

kicki sa...

Mening schmening. =)