söndag 30 december 2012

Det rinner


Vi har 5° nu och all snö har smält från träden. Det inte bara droppar utan rinner från taken. Antagligen är det glashalt. Det blåser och himlen är grå, grå, grå. Det känns som den ligger tung och trycker ner mig platt ner mot marken, både till kropp och själ. Och det har blivit så fult. Jag vill bo i ett klimat med fyra tydliga årstider, vintrar med hyfsat mycket snö och temperaturer mellan -1° och -20° och somrar med temperaturer mellan 17° och 25°, sol åtminstone hälften av tiden och anständiga mängder regn. Tack! Var finns det sådant?

Jag har blivit bättre på att ta det lugnt. Här är stökigt som fagerlund, stökigt och smutsigt. Tvätten har jag inte rört på en vecka. I tvättstugan står drivor med prylar, växter, kassar och annat och väntar på att tas omhand och golvet är fullt av smutsiga kläder som är inslängda i väntan på sortering. Men jag åt en sen långfrukost, löste korsord, kollade in fröfirmor på nätet och drack mina två stora baljor med kaffe innan jag upptäckte att jag har Harpan på min nya dator och fastnade framför den istället.

Jag måste i alla fall ta mig ut på en promenad idag. Någon måtta får det ju vara.

1 kommentar:

AT-doktor sa...

Så skönt att läsa om någon annans röra. Plötsligt känner jag mig något vänligare inställd till min egen (som är värre än den jag läst om). :-D