lördag 29 december 2012

Om skidåkning


På annandagen drog jag glad i hågen på mig skidorna igen och gav mig ut. Men tji fick jag. Det kärvade och kärvade så till slut gav jag upp. Det var 0-gradigt. Eftersom jag inte kan ett smack om skidåkning visste jag inte att det brukar vara svårt att åka då. Visserligen fastnar snön under skorna så att man kan bli tokig när det är kramsnö, men jag trodde i min enfald att skidor gled fint ovanpå det hela. Det gjorde de nu inte. Det satt snökokor undertill när jag tog av mig skidorna och stack ner dem i snön utanför dörren.

Idag gav jag mig ut igen. Kärvade gjorde det inte, men det var bedrövligt dåligt glid. Inte ens i nedförslut gick det att staka. Jag åkte bara en liten runda, men blev nog så slut. Det får räcka. Det viktiga är att jag kommer ut en liten stund i alla fall.

Nu har jag spelat Apbingo med Trollet, duschat, dragit på mig en Gudrun-kaftan och satt på mig rökelseparfym (Durbanos Rock Crystal). Jag är mäkta förtjust i rökelsedofter. Nassen ligger i min famn och snuttar. Älsklingen kom just in efter att ha hämtat Draken hemma hos en kompis - och berättade att det regnar; ja men SUCK!. Jag misstänker att det inte blir någon skidåkning i morgon då :(

Hur ska jag någonsin kunna lära mig att åka lite halvanständigt när det håller på på det här viset? Förra vintern var det inte ens snö nog att hasa runt åkern här, och nu är det nollgradigt så fort jag är ledig. Veckans två arbetsdagar var det naturligtvis -5° och strålande sol. Ack ja!


Och apropå parfym så vill jag påtala att det är skojsigt att beställa små parfymprover från Lucky Scent. Beställer man flaskor är portot orimligt dyrt, men inte när man beställer prover. Aus Liebe zum Duft har också doftprover, men därifrån har jag bara beställt en hel flaska en gång, vilket fungerade ypperligt.

Inga kommentarer: