fredag 15 augusti 2014

Mockfjärds kyrka


När jag var ensam uppe i buan, eller snarare när jag inte var uppe i buan utan åkte ner till Mockfjärd för att handla så tog jag mig äntligen i kragen och besökte Mockfjärds kyrka.


Jag gick dit ett par gånger i förhoppning om att det någon gång skulle vara öppet. Det var det inte.


Jag gick runt och runt och letade efter något slags information om när det skulle vara öppet, men jag hittade inte ens några uppgifter om gudstjänsterna. Är inte det lite anmärkningsvärt? Jag hade så gärna velat komma in och titta inuti, hitta någon folder om kyrkans historia och tända ljus. Jag tycker om att tända ljus.


Det tog rätt lång tid innan jag såg att det inte är en vanlig putsad fasad, utan vitmålad träpanel. Antagligen för att vi inte kom särskilt nära när vi handlade i Konsum, som nu slagit igen. Kyrkan ligger bredvid ICA. Det här är sakristian - tror jag. Visst är det lilla rödmålade blyinfattade fönstret med sina fönsterluckor fint?!


Det här är tornväggen som är spånklädd - har jag lärt mig; jag trodde att spån var tunnare. Jag borde verkligen lära mig mer när det gäller byggnader, arkitektur och arkitektoniska detaljer.


Och kolla vilket fint spåntak! 


Tornets vägg till höger och långhuset till vänster. Och ett fint fönster till.1 kommentar:

Mira sa...

Tack för fina bilderna på kyrkan!