onsdag 4 november 2015

Ditt och datt om dagen


Här är Bubbels nya kompis. Än så länge onamnad. Mjukaste lilla söta kanin! Jag var och hämtade henne igår.

Mata hästarna.Dagens skörd. Många bäckar små...är skittråkigt att rensa. Jag gillar att vara ensam nästan jämt, men att rensa svamp ensam är verkligen sjukt tråkigt.

I tre dagar har jag plockat svamp. Nu var det bara att bita i det sura äpplet och sätta igång och rensa. Jag lade upp de största bredvid mig som lite inspirerande pynt - fast jag vet inte om jag blev så inspirerad just - och lyssnade ikapp på Tankar för dagen. Det var nog ett par veckor sedan jag lyssnade senast.


Den störstaTvå dagars skörd färdigrensad. Ja, nästan i alla fall. Resten står kvar ute på förstukvisten.


Det tog faktiskt emot att börja skära i den här snyggingen.
Och jäklar anåda i min lilla låda vad jag är trött på älglöss! Igår tror jag att jag plockade ett 50-tal ur håret medan jag gick i skogen. Ytterligare tre plockade jag ur håret i bilen. Fem kammade jag ur när jag kom hem. Två hittade jag på toagolvet - där jag stått och borstat - i morse. Idag knöt jag en klut runt skallen när jag skulle ut och det hjälpte lite. Stackars stackars älgar!3 kommentarer:

Mira sa...

Hon ser ut som om hon heter Pärla. Med den färgen. Och när hon blir mamma får hon heta Pärlemor...

Tine sa...

Härligt med trattkantareller! Konstigt nog finns det inga här i skogarna i år, och då har jag verkligen skärskådat alla mina säkra ställen. Har aldrig varit med om något liknande, de gula har det funnits gott om men alltså inte en enda trattis... :-(

Scylla sa...

Mira: Pärla var ett bra namn. Jag har funderat på Tindra eller Pingla eller något sådant. Men då kan hon ju inte bli någon pärlemor förstås. Å andra sidan är det väl inte tänkt att hon ska få några ungar.

Tine: Ja, jag har hört att det är väldigt dåligt på sina ställen. Det har inte funnits ett smack på Pappas säkra ställen. Gulingar hittar jag i princip aldrig. Det ska vara tre stycken per svamptur. Faktiskt fyra så sent som i förrgår.