söndag 8 november 2015

Vi som är hippa


Ja, det är bara inte sant så trendig jag är!

Inte blev det något kläck under Malva. De troliga dagarna kom och gick, men hon låg kvar. Eftersom jag hittat en äggömma i närheten som det såg ut som om någon ruvat på, så trodde jag att hon kanske hade börjat där och sedan flyttat sig och att tiden därför inte var inne. Jag tänkte att jag skulle lysa äggen och kolla om det var något i, men det har varit så mycket med Farmor och Stockholmsresa, så det blev aldrig av. Nu har jag emellertid lyst äggen, konstaterat att där inget finns och resolut lyft bort Malva. Jag passade på på kvällen, bar in henne i hönshuset och satte henne på en pinne bredvid de andra. Jag skulle tro att äggen blivit frostskadade innan hon ens lade sig. Det var bara skvimp i.

Yckepycke vill fortfarande komma och värma sig hos mig. Hen ligger där i min famn och drillar och kvittrar så gulligt.

Tupparna har jag äntligen fått iväg till slakt, åtminstone fem av dem. En sparade jag, förutom stortuppen, och en var skvatt omöjlig att fånga in, så han får väl gå här ett tag till. Ytterligare två av de mindre kan komma att visa sig vara tuppar.


1 kommentar:

Mira sa...

Jamen tjohejsan! Jag har upptäckt att om jag bara är som jag är och gör som jag alltid gjort, så blir jag jäkligt hipp ungefär vart tionde år.