torsdag 4 september 2014

Wondla


Jag lånade 'Jakten på Wondla' för att ha som högläsningsbok för Draken. Den lät bra och det är samma författare som till Spiderwick-böckerna, som vi gillat både Draken och jag, vilket borgade för viss kvalitet tyckte jag.

Om sanningen ska fram har Eva Nio under sitt 12-åriga liv inte träffat någon annan människa. Hon har levt hela sitt liv i en underjordisk värld där en robot, Modr, tagit hand om henne, och varit som en mor för henne. Men saker ändras drastiskt när Evas underjordiska boning brutalt förstörs och hon tvingas fly för sitt liv. Hon upptäcker snart att hon verkar vara den enda människan på denna främmande planet. Eva sätter sitt hopp till en bild hon hittar föreställande en flicka, en robot och en människa med texten WondLa. Hon ska hitta WondLa. Men på sin väg kommer hon att möta både fiender och vänner, de mest konstiga varelser och underliga landskap. Och jakten har bara börjat...

Den var sketabra. Jag tyckte verkligen om den och det gjorde Draken också. Fantasy som är helt sin egen. Vi upptäckte att det fanns en andra del, 'Kampen för Wondla', så vi lånade och läste den med.


Efter att ha levt i en underjordisk värld under hela sitt 12-åriga liv stöter Eva Nio plötsligt på en människa Hailey! När Eva och hennes vän Rovender räddas av Hailey är Eva överlycklig. Hennes dröm om att träffa en människa har äntligen gått i uppfyllelse. De stiger ombord på Haileys flygfarkost och åker mot staden Nya Attika där invånarna lever i fred och harmoni. Men allt är inte så idylliskt i staden som det verkar och snart inser Eva att något riktigt hemskt håller på att ske och om Eva och hennes vänner inte kan avvärja hotet kan det innebära slutet för allt och alla på planeten. Och uppdraget kräver en hjälteinsats!

Nu väntar vi bara på att tredje delen ska komma i översättning.

Inga kommentarer: