måndag 7 augusti 2017

Hildasholm


Så vad gjorde jag då med semesterns halva lediga dag?

Efter att ha lämnat Nassen hos Lassepappan fortsatte jag till en stor loppis i närheten. För en tid sedan, ja egentligen ganska lång tid sedan, såg jag en spegelbyrå där, en i ek med stor spegel, som jag ångrat att jag inte köpte för att ha i hallen. Jag tänkte att kanske, kanske skulle den finnas kvar och om inte så kunde jag i alla fall kolla om det fanns några andra roliga möbler. Jag köper i princip alla möbler på loppis eller Blocket, eftersom jag vill ha saker i mörkt trä, helst gamla. Men inte nog med att byrån inte fanns kvar, vilket heller inte riktigt var att vänta, de hade stängt igen hela möbeldelen. Ack och ve! Men där gick jag i alla fall, bland hyllorna, både länge och väl och kom slutligen ut med två billiga Tilgmannprylar och tre böcker, och axlarna betydligt lägre ner än då jag kom in. 


Sedan åkte jag till Hildasholm, där jag aldrig varit förut. Hemmavid regnade det, så jag gick med paraply ut till bilen, men redan när jag kom till loppisen var det uppehåll och i Leksand var himlen blå med lite molnstråk. Jag lämnade paraplyet i bilen och kom precis lagom till en visning. Inne i huset var det fotograferingsförbud. 


När jag kom ut efter 50 minuter ösregnade det och jag och flera av de andra guidade räddade oss in på caféet där jag fick mig en kopp te och en grillad surdegsmacka med linsröra, ost och tomat - förvånansvärt god - vilket inte var helt fel eftersom jag bara ätit en persika på hela dagen. När det lugnat ner sig lite och bara duggade gick jag till bilen och hämtade paraplyet och så gick jag runt i trädgården. 


Tallen i föregående inlägg står för övrigt även den på Hildasholm. Och jag längtar förtvivlat efter en stor trädgård på kuperad mark, med uppvuxna träd, vatten och utan grannar närmare än 100 meter från tomtgränsen.

Inga kommentarer: