torsdag 31 augusti 2017

Kväll


Jag har tänt en brasa i kakelugnen och lämnat luckorna öppna. Det var snarare sprakandet och skenet från elden än värmen jag kände behov av. Ljusen är tända och det doftar av liljorna. Och så en liten sovande katt. Det är fint.

Jag hade tänkt åka bort till ett naturreservat och leta svamp - ja, alltså inte matsvamp då - men eftersom det har regnat hela dagen så kom jag mig inte iväg. Jag hade ingen större lust att halka omkring i de där branta backarna i ösregn. Istället har jag försökte få undan lite här hemma. I tisdags var jag inne på jobbet och packade ihop mitt rum. Jag kommer att vara borta i över ett år och någon annan behöver det under tiden. Det mesta packade jag ner i kartonger som står kvar i ett förråd, men några kassar med böcker och pärmar som jag räknar med att behöva under året, samt en del privata saker och alla växter fick följa med hem. Det mesta har jag lyckats stuva undan, hur i herrans namn jag nu bar mig åt. Jag skulle verkligen behöva röja ordentligt, i synnerhet tvättstugan och klädkammaren är rena katastrofer. Men när ska jag hinna/orka det?

Inget har blivit läst, varken 'Moby Dick' eller kardiologi. Ingen yoga, ingen tai chi, ingen träning. Men när jag körde Draken till ju-jutsun passade jag i alla fall på att gå en promenad i regnet och lyssna på 'Spåren av kungens män' av Maja Hagerman. En hel del SvT Play har det blivit. Nej, det suget har inte avtagit. Och, faktiskt, lite meditationsövningar, på ett - för mig - nytt sätt.

I morgon får jag hem barnen. Känslomässigt känns det fint den här gången, inte som sist, då jag kände mig nästintill panikslagen. Men förnuftsmässigt undrar jag hur i herrans namn det ska gå.

Inga kommentarer: