söndag 14 januari 2018

När Scylla har lust att ge sig själv smisk


Äsch! Inte ett smack har jag fått gjort i helgen. Jag hade planerat att jobba med mitt projekt, promenera, åka skidor, röja undan julen, städa, koka linssoppa - både på gröna och röda - ringa mamma och pappa, skriva brev till faster, sätta en surdeg med mera. Istället har jag lyssnat på böcker, skrivit och drömt om och planerat för alla böcker jag ska läsa under 2018. Ack, jag är en förtappad varelse!

Hela huset är ett kaos av julgrejer som ännu inte är nedplockade i sina lådor - bara en med julgranspyntet (till den ena granen, vill säga) är klar och står i hallen. En avbarrad gran med avklippta grenar står uppe i allrummet. Den andra står ute på förstukvisten. Jag har inte rört på mig på hela helgen: ingen promenad, inga skidor, ingen yoga, ingen qigong, ingen tai chi. Och ingen meditation. Arrgghhhh, jag blir galen på mig själv! Rätt åt mig att jag är stel som en pinne, har ont i ryggen och flåsar som en blåsbälg när jag går upp för de tre trapporna till min exp på jobbet!

Det måste bli ändring på detta. Måste!2 kommentarer:

Mira sa...

Du behövde vila. Sluta jaga runt dig själv med piskan hela tiden...

Scylla sa...

Jo, jag har försökt att trösta mig med det. Men planerna gällde ju sådant som får mig att må bra på sikt. Även när det gäller projektarbetet och städningen. Jag mår verkligen mycket bättre när jag har lite fint omkring mig och det skulle vara skönt att slippa att ha det förbenade ST-projektet hängande över mig. Jag måste ju bli färdig specialist någon gång.