torsdag 31 januari 2013

Januari

Någon slags bokslut.

Jag har lyckats hålla igång träningen. Jag har inte lyckats simma tre gånger i veckan, men väl två till tre. Och om helgerna har jag kommit ut på skidor eller på promenad. Med något undantag. Nu sista veckan har jag lyckats lägga in lite yoga också, men bara halva pass. Jag hinner helt enkelt inte mer.

Jag har köpt ett 'Bad och spa-kort' så att jag, förutom simningen, kan utnyttja relaxavdelningen och äventyrsbadet. Relaxen, det är grejer det! Jag njuter oerhört, även om jag inte hinner vara där så länge om morgnarna. Jag passar på på onsdagkvällarna när Draken simmar, då hinner jag i alla fall sitta i en halvtimma. Igår morse tassade jag ut och kröp i bubbelpoolen. På kvällen var vi inne på äventyrsbadet igen, Draken och jag, och plaskade och åkte rutschkana. Och då var det öppet ut också, så att vi kunde simma lite utomhus. Förra onsdagen var det stängt. Det var väl -20° då, vill jag minnas. Nu är det slask, blask och plusgrader. Jag hoppas verkligen att det blir lite bättre till helgen.

Jag har fått mina STA-fröer. Tio förstahandsval av tjugo. Sämsta någonsin. Jag sa ju det! Nå ja, jag är tacksam att jag får möjligheten att köpa de där fröerna överhuvudtaget, så jag ska inte gnälla. Och Konnässörsklubbens webbutik har fortfarande inte öppnat.

Det börjar faktiskt kännas lite stabilt på jobbet. Tre månader tog det.

Nassen har idag sagt sitt första ord - ja, bortsett från något som låter som 'mamma' men inte säkert betyder det och 'te' som är 'tutte' - HOPPA. Hon stod, böjde sig fram och satte ned händerna i golvet och så reste hon sig upp och sträckte upp händerna i luften och sa hoppa. Tjugo gånger typ. De måste ha hållit på med någon lek hos dagmamman. Mina ungar är lite knäppa. Det första Draken sa - och det var sent - var aster. Fast han kunde inte säga 's' ordentligt, så det blev 'atter'.

Inga kommentarer: