lördag 26 januari 2013

Suck!


Jag köpte ett par skridskor i födelsedagspresent till Trollet i höstas. Skridskor utan snörning för att vara extra lätta att ta på och med extra lättpåtagna - och extra dyra - skridskoskydd till. Ja, han hade ju fått skridskor även om han inte fyllt år, men jag ville vara ute i god tid och tyckte att det kunde passa bra att göra ett extra paket av dem. Här uppe förväntas alla ungar ha skridskor och skidor med sig till skolan om vintrarna.

När jag höll på och fixa med tvätten och skulle lägga ner Drakens badbyxor i hans "badväska" råkade jag av misstag få fatt på Trollets väska med extrakläder som han har med sig till 5-årsgruppen om vardagarna. Och vad ser jag där i?! Jojo, ett par gamla skabbiga snörskridskor inköpta för någon halv evighet sedan på "Sportbytet".

- Ja men Älskling, Trollet fick ju fina nya skridskor på sin födelsedag!

Nä, det hade han förstås aldrig hört taaalas om. Jag antar att han har hållit för öronen alla gånger jag pratat med Trollet om att det snart är dags att ta fram de nya födelsedagsskridskorna och prova att åka och att han blundade när Trollet packade upp paketet.

Nå väl, nu är de iväg, Älsklingen och pojkarna, på ljuskväll på skridskobanan. Med de nya skridskorna. De ska grilla korv där och det blir säkert väldigt mysigt.

Nassen och jag är hemma. Under diskbänken stökar en mus. Jag ska snart börja fixa lite mat till oss.

Själv var jag ute efter lunchen och åkte skidor. Tre varv runt lillåkern här bredvid. Det duger. Det duger gott!

Inga kommentarer: