tisdag 10 mars 2009

En alldeles vanlig marsdag

(SKYLLA PÅ HYPODEA)


Det har snöat nästan hela dagen och det snöar fortfarande. Vi har varit ute och åkt pulka och skottat snö.

Lilltrollet har hjälpt mig att baka muffins. Han var så duktig när han stoppade pappersformarna i muffinsplåten, en i varje hål, noga och ordentligt. Och han fick tömma måtten med bakpulver, vaniljsocker, mjöl, kokos, olja, yoghurt och hallon i butten och såg mäkta glad och stolt ut – tills jag inte ville låta honom röra om helt på egen hand, då blev han sur och skrek som en stucken gris. Sötungen!

Alla växterna på övervåningen är omplanterade, liksom minisinningiorna (några exempel finns här) vars knölar rensats från halvvisset ovanjordiskt, fått ny jord och placerats i tvenne miniväxthus. I morgon tänkte jag ge mig på saintpaulorna.

Igår fick vi upp ytterligare två tavlor. Här går det framåt med stormsteg! (Öh… inte). En olja hänger i vardagsrummet och min älskade Zats-lito, som jag önskade mig och fick i "doktorspresent" hänger i hallen – trots att den ursprungligen var planerad till vardagsrummet, den med. (Förresten är vardagsrum ett idiotord, men det är det ord jag är uppvuxen med. Vad säger ni?)

Nu sitter jag och dricker grönt apelsinte och lyssnar på Philip Glass medan Drakungen sover, Trollungen ligger och jollrar i sin säng och Älsklingen sitter och knattrar på sitt tangentbord i rummet bredvid.

Jag tror jag ska ta mig en 2:a rom och gå och lägga mig och läsa Linda och Valentin :)



Kommentarer:

[2009-03-10 21:07] Garbo: Åh, Glass! Vad lyssnar du på? Vet inte om du hört Kronoskvartettens insp av hans stråkkvartetter, den är min absoluta favorit och jag blir helt hypnotiserad av den! Fast Hjärtanskär tycker den är jätteläskig, hmm...?!
Vi säger också vardagsrum och det är ju urfånigt! Men alternativet tv-rum vägrar jag använda för vadå tv-rum liksom, så central ska dumburken väl ändå inte vara? :)

[2009-03-10 21:57] KD: Har du paulior? :-)
...ochh kan man säga annat än vardagsrum (uppvuxen under samma tidsperiod)?

[2009-03-10 21:59] ikapiika: Jag gillade det amerikanska "family room". (fast det fyller väl egentligen mer funktionen av vad TV-rummet gör i sverige). Använd du salongen annars, låter som ett rum med klass. ;-)

[2009-03-10 22:10] Skylla: Garbo: 'In the Upper Room' var det jag lyssnade på. Har inte hört så jättemycket av honom.

KD: Klart jag har, jag är ju Gesneriast :) Fast de är inte alltför fagra, det ska gudarna veta.

'Stora rummet' är väl rätt vanligt, annars. 'Kammaren' lite gammalt. 'Salongen' låter finfint, @ikapiika :)

[2009-03-10 22:47] AnnaÖ: Allrummet?

[2009-03-11 07:41] LillaMolly: Hörde faktiskt häromdan någon på jobbet som sa "finrummet" på fullt allvar. Vår vardagsrum består av två delar, varav den ena heter just vardagsrummetoch den andra biblioteket. Det är fint att ha ett bibliotek!

[2009-03-11 09:34] Anni: Jag har oxå alltid sagt vardagsrum, men finns det nåt annat så är det i så fall "stora rummet". Antar att det är till skillnad från nåt mindre sovrum eller nåt...

Inga kommentarer: