lördag 14 mars 2009

Myrten och nerium

(SKYLLA PÅ HYPODEA)


Jag fick för mig att jag skulle satsa på lite gammaldags krukväxter här i mitt gammaldags hus. Således gick jag och lånade mig en bok på biblioteket om mormorskrukväxter, eller vad de nu kallades i boken.

Därefter beställde jag krukväxtfröer från Impekta: myrten och doftranka, nerium och sensitiva, oliv och klockmalva. Nu minns jag inte längre om alla dessa fanns listade som gammaldags, eller om jag bara föll för dem ändå, ety detta hände sig anno 2008 om vårvintern.

Någon tid att så fröerna blev det inte. Eller så var det väl fullt i fönsterna. Jag minns inte riktigt. Kanske hinner jag i år. Kanske imorgon.

Drakungen har också en del fröer som ligger och väntar på att jordas - eh - litchie, cherimoya, rhambutan och papaya. Han ska göra en jungel, förstår ni :)

Ja, det är lätt att le åt Drakungar. Frågan är om man inte borde le lite överseende åt hans moder också. Hon som inte ens försöker med kamelia och gardenia, vis nog att förstå att det inte funkar. För hur gammaldags hon än vill tycka att huset är, så är det inte särskilt gammaldags när det gäller temperatur, luftfuktighet och ventilation.

Men drömma kan man ju, om små olivträd och myrten - även om man nu aldrig kommer att stå kronbrud och på allvar tarvar en frisk frodig sådan.

Förresten vill jag ha en vanlig hederlig svärmors tunga, utan gul kant. Och en bandrosett, ävenså den utan gulkantade blad.



Kommentarer:

[2009-03-14 22:35] Peppar: Både gardenia och myrten har jag försökt mig på och haft ihjäl. Hemskt deppigt, men nu är jag vis av erfarenheten...

[2009-03-14 23:02] Ipppo: ...och jag fick en doftranka i present i dag! :)

[2009-03-15 02:18] kicko: Sensitivan tycker jag om. Såpass att jag klappade ihjäl en när jag var liten - det var ju så ROLIGT att se den dra ihop bladen!

[2009-03-15 11:37] KD: Sedan jag var liten och läste Kulla-Gulla har jag drömt om en myrtenkrona. De plantor som kommit i min väg har jag effektivt lyckats ha ihjäl. Svårskötta rackare .... jag blir nog aldrig gift ;-)

[2009-03-15 17:53] Havregryn2: Sensitiva gillar jag också, de är ju ganska lättodlade också. Stackars @kicko som råkade klappa ihjäl en...
Gardenia är ljuvliga, men trivs inte hos mig...

Inga kommentarer: