torsdag 30 april 2009

Döden bakom styret

(SKYLLA PÅ HYPODEA)


Jodå, en gammal DBS har jag. Ingen sådan där Skeppshults-hot damcykel, utan en vanlig tråk-damcykel, numera tämligen rostig. Jag fick den i födelsedagspresent av det förhatliga pundarexet. Jag antar att han hade stulit den. Jag orkade aldrig utreda det närmare, då. Kände mig bara allmänt stressad och helt oglad och förpassade den ut på balkongen.

Jag kan cykla till vårdcentralen, det är bara 4 km. Så det gör jag. Med sorgligt otränade ben och särdeles ful hjälm trampar jag iväg, bort längs vägen, över småbäckarna, ginar över grusvägen, förbi hagar och åkrar, hästar och kor, grönskande träd och vitsippor, i koskitlukt och fågelsång. På åkern före busshållsplatsen går toftviporna och från gården strax innan bron gal tuppen. Alla jag möter hälsar.

Sedan kommer bron. En smal bro utan vägren. Räcket sitter kant i kant med bron och det når mig till höften när jag sitter uppe på cykeln. Känns det som. Och jag är höjdrädd så inihelvete. Så jag lägger mig mitt i körbanan, trampar, trampar, trampar, håller blicken rakt fram och försöker bara koppla bort mig. Min fasa är att jag ska hamna i ett möte, så att jag ska tvingas ut intill räcket. Bara vetskapen om att jag var nära skulle väl få mig att vingla, välta, fara rakt ut över...

Nä, jag kommer nog att ligga kvar där, mitt i. Bilarna får vänta och köra förbi mig en i taget. Och blir de sura, ja då får de väl bli det.

Majbrasan har brunnit ner. Ungarna sover. Jag har en extra ledig dag att se fram emot.



Kommentarer:

[2009-04-30 23:18] siv: Njut av dagen, kära Skylla! Kram!

[2009-05-01 20:22] Havregryn2: Fick så varma sommarkänslor när jag läste om din cykelväg bland vitsippor och koskit men sedan... när jag kom till biten om bron, fy vad läskigt! Det är som att läsa värsta Stephen King-boken eller något, blir riktigt rädd!
Håll i dig ordentligt i cykeln, eller skulle du inte kunna hoppa av och leda den?

[2009-05-03 18:54] Skylla: @Havregryn2: Njae, jag vill helst inte vara nära räcket överhuvudtaget, och det går ju trots allt fortare att komma över med cykeln. Men skulle jag nu tvingas riktigt nära, så kliver jag nog av. Blä, jag ryser bara jag tänker på det :(

[2009-05-05 17:28] Kandidat Dro: Dasset Bakom Dvängen ;-)

[2009-05-05 21:42] Skylla: KD: 'Dasset Bakom Svängen'?! Aha! Så 'Döden Bakom Styret' är inte universellt, då? ;)

[2009-05-05 21:46] KD: Tur att du fattade vad jag menade, när jag hade så bråttom att jag inte kunde skriva rätt. Näe, i Västergötland gick inte Döden hem ... det var dasset som gällde :-)

[2009-05-05 21:48] Skylla: KD: Först läste jag det som: 'Dasset Bakom DVÄRGEN' och fattade ingenting, ha ha! :)

[2009-05-06 12:25] KD: Ha! Ha! Det var faktiskt ännu roligare :-)

Inga kommentarer: