måndag 5 juli 2010

Jungfrun

Vi åkte upp i skogen igår. Jag packade en korg med mackor, frukt och dricka, myggservetter och After Bite, flora, fågelbok och småkusebok. Kikaren hittade jag inte. Ungarna äter ändå dåligt i värmen, så jag tyckte att vi kunde klara oss på macklunch. Innan vi hann åka kom Älsklingen hem från festivalen, med kikaren i packningen, så han följde med.

Vi åkte rakt upp längs en av skogsvägarna, stannade på en vändplan och höll oss i närheten av bilen. Trollet börjar i alla fall bara skrika och ska bli buren, så det är ingen idé att trava iväg långt. Därav korg istället för ryggsäck.

Nog för att jag vet att Jungfru Marie nycklar växer annorlunda än andra orkidéer, men det är i alla fall fascinerande att se dem stå en masse i surhål bland ängsullen och odonris och på kalhyggen bland rallarros och hallonsnår.

En liten skogssjö fann vi, med gula och vita näckrosor, omgiven av myrmark med vajande silvervippor, tranbärsblom, kråkbärsris och hjortronkart. På vägen upp dit, längs en smal skogsväg, fullt med blommande tätört.

På vägen hem stannade vid ett älgpass och ungarna fick klättra upp.

Det behövs inte så mycket för att de ska tycka att de är ute på äventyr.

Inga kommentarer: