lördag 31 juli 2010

Spetsgardiner


Jag ska virka spetsgardiner till stugan. Mönster har jag letat fram, men när jag skulle köpa garn var det semesterstängt i min handarbetsaffär. Det grämer mig lite att jag inte kommer att kunna ha pelargoner i fönsterna. Vi kommer inte vara där så ofta att det skulle funka med vattningen. För så vitt jag inte kan fixa med något bevattningssystem, vill säga... Det har jag inte tänkt på förrän nu.

Som projekt på buan - ja, jag klarar ju inte av att vara helt sysslolös - ska jag inventera tomtens flora. Inte för att jag förväntar mig att finna något särskilt ovanligt eller spännande just på vår skogskantsbelägna tomt, men för att det vore ett ypperligt tillfälle att ta sig i kragen och lära sig lite vanliga växter ordentligt.

Annars påstås det att det springer en biolog i buskarna och inventerar buan varje år. Fast det torde vara på de öppna markerna där korna går. Där lär finnas en del ovanligheter. De två komockor som låg utanför vår grind då vi kom igår räcker väl knappast för att locka fram några rariteter :)

3 kommentarer:

Kd sa...

Upp och nervänd läskflaska med vatten i är inte så vackert, men fungerar bra. Har bara använt 33 cl glasflaskor, men antar att det fungerar med större flaskor med?

Anonym sa...

Och pelargoner är rätt tåliga. Jag tror faktiskt att dom mår sämre av att övervattnas än en och annan torrperiod. Kd:s förslag med flaska låter som en bra lösning. /Tine

EvaP sa...

I Kristianstad finns det en floragrupp som gör sådana saker som inventering, hör med ortens Naturskyddsförening om de har en underavdelning så får du säkert veta mer.