lördag 18 augusti 2012

Trolljägaren


Jorå, nu har vi sett Trolljägaren, Älsklingen och jag, efter tips från monsterdiggaren Siv. Den var kul faktiskt. Riktigt spännande, men inte läskig som jag befarade. Jag är en lättskrämd rackare nämligen.


TROLLJÄGAREN var 2010 års stora sensationfilm i Norge. Den var från början lanserad som en gränssprängande dokumentär, men blev snabbt en bred publikfilm som både är rolig och spännande och med visuella effekter i världsklass.

I korta drag handlar Trolljägaren om tre studenter på medialinjen i Volda som får i uppdrag att göra en dokumentärfilm om en lokal personlighet. De väljer att fokusera på en folkskygg man som kommer till byn med jämna mellanrum - det enda de vet om honom är att han heter Hans, och de misstänker att han är björnjägare. Men det visar sig snabbt att det är något helt annat och mycket farligare på gång.

Han berättar historier för ungdomarna om hur myndigheterna har försökt föra det norska folket bakom ljuset i generationer. I början vill de inte tro honom, men snart upptäcker de att de tre nu sitter inne med farlig kunskap som kan få dramatiska konsekvenser...

1 kommentar:

aniara sa...

Jag såg den när den kom och jag älskar den! Har sett om den en gång efter det när Siv skrev att hon sett den. Åh vad bra!