söndag 8 juni 2014

Heja heja!


Det är ju nu som jag bestämmer vad jag ska ha för slags liv fram till döden. Ska jag bara acceptera min tantkropp och lulla på? Ska jag leva med att flåsa som en valross och torka mig i pannan med en liten äcklig näsduk bara för att jag har sträckt mig efter ett paket jäst inne på Konsum. Ska jag verkligen det? Att vara fånge i en kropp som inte riktigt funkar. Nej! Det här går inte längre! Andaktsfullt sätter jag på mig springkläderna. Jag tänker börja försiktigt och inte göra det klassiska nybörjarmisstaget. Många sticker ju ut och tokspringer två mil det snabbaste de kan, kräks, gråter och hatar löpning resten av livet. Jag tänker börja på helt motsatt sätt. Jag ska springa enormt långsamt idag, och bara hålla på tills jag känner att det inte är kul längre, tills det gör ont eller blir obehagligt. Jag ska testa hur långt jag orkar springa utan att stanna, och sen kan jag gå tillbaks hem igen. Bra. Brabrabra. Tolv minuter! Jag sprang i tolv minuter utan att stanna. Fan, vad jag är bra. I morgon blir det tretton. Det måste gå. Kan jag tolv, så måste jag kunna tretton.

Jo, den var för all del skojsig och trevlig, men jag var ju ute efter just det där med pepp i början, då när man stånkar som ett ånglok och bara vill lägga sig ner och dö efter hundra meter. Men pepp i början var i princip inte mer än det som står i texten ovan. Sedan var det tävlingar och maraton. Jag skulle aldrig någonsin komma på tanken att ställa upp i en löptävling, inte ens ett "lunklopp". Inte ens om jag sprang ett maraton utan större bekymmer skulle jag välja att lunka runt på Blodomloppet eller Vårruset. Jag skulle dragit ut i skogen, ensam,

Men herregud, jag är femtio år, har små barn, går på sin höjd ut till bilen och från bilen in till sjukhuset. Jag tar alltid trapporna, det gör jag, men i övrigt rör jag mig inte ett förbaskade dugg. När jag har ätit middag, tagit rätt på disk och tvätt och nattat barnen så stupar jag själv i säng. Det är ju rent hälsofarligt som jag lever! :( Jag måste ta mig i kragen.

Någon som har peppförslag?


2 kommentarer:

Mira sa...

Oah! Skulle behövas här också. Får du några, så dela gärna med dig...

Scylla sa...

Jag börjar misströsta, men visst, hittar jag något så :)