fredag 6 juni 2014

Tauer


Jag vet att jag älskar Tauers L'air du désert marocain och Incense rosé. Dem har jag som prover. Men de börjar ta slut och jag kände att jag ville prova fler av Andy Tauers dofter. Följaktligen gick jag in på hemsidan och beställde fem valfria prover för cirkus 200 kronor. De här blev det:


Un rose chypre
L'air du désert marocain
Incense intense
Reverie au jardin
Incense rosé

Un rose chypre gillar jag mycket. Incense intense gillar jag inte alls. Reverie au jardin har jag inte fullt bekantat mig med än.

Egentligen skulle jag vilja ha på mig L'air du désert marocain varje dag - åtminstone under sommarhalvåret. Men jag är rädd att andra tycker att den är för kaxig. Att den är frånstötande. Incense rosé känns lite som en snällare variant - fast jag antar att de för en "kännare" inte är ett dugg lika - som jag vågar ha oftare. Un rose chypre känns ytterligare lite snällare. I min okunniga näsa har de något gemensamt, som jag inte kan förklara eller identifiera. Något tauerskt.

Här är noterna som de presenteras hos Tauer:

L'air du désert marocain
HEAD NOTES
Coriander and cumin, carefully blended with petitgrain.
HEART NOTES
A warm heart note with rock rose and a hint of jasmine.
BODY NOTES
Dry cedar woods and vetiver, brilliantly joined on a fine ambergris background.

Incense rosé
HEAD NOTES
Bergamot, clementine and cardamon, join in a wild rose chord.
HEART NOTES
A dark incense with orris root and elegant castor.
BODY NOTES
Texan cedar wood, vetiver and balsamic, dark notes of myrrh and patchouli.

Un rose chypre
HEAD NOTES
Soft bay and hot cinnamon complemented by bergamot, lemon peel and clementine.
HEART NOTES
A rich rose chord with Bulgarian rose oil and rose absolute, and Bourbon geranium.
BODY NOTES
Dark and resinous labdanum, oak moss, patchouli, vetiver and vanilla.

Det är konstigt, jag känner mig inte alls som någon orientalisk typ. Icke desto mindre är det orientaliska dofter jag faller för. Ja inte bara kanske. Men jag älskar rökelse, ambra, resiner, trä och mossa.

Inte heller känner jag mig som någon kulturtant. Icke desto mindre är det företrädesvis Sjödénskans kläder jag travar runt i, nu för tiden. Hå hå ja ja!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Gå in på Lucky Scent, Aus Liebe zum Duft eller Andy Tauer (det finns fler, men de här är de jag haft kontakt med och de funkar ypperligt, snabb leverans, vänligt bemötande och stor hjälpsamhet). Välj några prover allt efter tycke, smak och nyfikenhet. Så jäkla dyrt är det inte med några prover, det kan de flesta med fast anställning unna sig. Det finns en helt ny värld där ute, jag lovar. Något helt annat än de "Britney-Spears-fruity-florals" som erbjuds på Kicks och de allra, allra flesta andra ställen som säljer dofter här i landet.

Och tack än en gång till Susanne som invigde mig i denna värld!


1 kommentar:

Anonym sa...

Har inte läst här på länge (är en lusig bloggläsare öht) och så omnämns jag, så roligt och hedrande! Tauers dofter är okända f mig, m undantag för désert marocain som jag gillade jättemycket. Tror att du skulle bära upp den ALLA dagar, förmodligen doftar den helt fantastiskt på dig. /Susanne