lördag 23 januari 2010

Förnumstig lördag


Efter en lång, skön frukost dukade jag av, vek lite tvätt, körde igång en ny maskin och gick ut för att hänga den färdigtvättade. Jag passade på att slänga sopor och mata fåglarna. Sedan satte jag igång och bakade brytbröd till lunchsoppan och tärnade tre kilo högrev till grytbas. Vid lunch var det klart, Draken fick sin älskade soppa med nybakat bröd, och brytbullarna som blev över frös vi in. De får bli frukostbullar framöver. Det är förunderligt hur hembakat fryst bröd kan smaka bättre än "färskt" köpebröd. (En mycket ilsken text om detta ligger och gror i mitt inre). Fyra grytbaser finns färdiga och en av dem ska bli grönpeppargryta till måndagsmiddagen. Resten hamnar i frysen.

Efter lunch behövde Trollet sova middag, så vi gick upp i min säng och han fick snutta lite. Och gissa vem som somnade. Ja, inte var det Trollungen. Blä, när jag vaknade var jag tröttare än trött och surare än surt efter att ha drömt en massa skit. Men Älsklingen hade satt på kaffe, och efter att ha fått i mig en kopp drog jag på mig skidorna och hasade ett varv runt åkern. Jag ser säkert ut som en riktig mupp, men det bjuder jag på. Det viktiga är att jag kommer ut.

Jag har - för ovanlighetens skull - lagt på mig några kilo efter jul, och kläderna är trånga. Jag hatar trånga kläder. Jag har kommit på mig själv med att ta gigantiska portioner - Älsklingen instämde roat när jag konstaterade detta - och jag har inte sovit bra det senaste, något som jag faktiskt brukar göra. Det förunderliga är att mina små fjantiga skidturer verkar ha räckt för att få ording på min mat-och-sovklocka. Så lite det behövs!

Så skönt med en dag då jag både känner att jag har uträttat en massa, tagit det lugnt och gjort sådant jag tycker är roligt och värdefullt.

Bra dag.


(Och jäklar vad präktig och förnumstig jag låter)

Inga kommentarer: